MotoNews.pl

Jakie dobrać opony do felg R13 5,5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem w posiadaniu felg Ronal (są podobne wyglądem do tych z rekina). Kisze je już chyba z 5 lat i zastanawiam się czy to podejdzie do bąka. Jeśli tak to jakie kapcie do tego dobrać abym nie musiał opukiwać karocy jak konował chorego. Naczytałem się wcześniejszych postów, że da się naciągnąć na to oponę 165/55 czy przy tej wysokości będą się ocierać? Obecnie mam założoną zwykłą stal 12" z oponami 135/70 i przy skręcie zostaje 10 mm luzu między karocą a oponą. Chciałbym jakieś porady bo jeśli się okaże, że nie da rady to wypieprzam je na alledrogo. Mam dość trzymania złomu, które i tak nie podejdzie.
Aha, mam z przodu wąskie nadkola jakby to coś zmieniło

po pierwsze nie ma R12 w rozmiarze 135/70 więc raczej masz 135/80. Dużo zależy jakie ma ET felga a przy 165/55 z przodu będzie się troszkę ciężej kręciło, a przy 5,5 opona 145/70 wyglądała by dość trapezowo ale to by było chyba najlepsze rozwiązanie by nie ocierało a dało się tym jeszcze jakoś jeździć

A całkiem możliwe bo oblukałem oponę wieczorem. Dzięki za odpowiedź Try3ek. Jeśli chodzi o ET to bodajże jest 38. Pokombinuje z tymi wersjami co mi podałeś.

Pozdrawiam