Wszelkie informacje o 125 Abarth potrzebne!!!!! PILNE!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!
Powstaje nowy projekt....
Jest ktos komu bardzo zalezy nad odbudowie Fiata 125 Abarth, ma juz do tego odpowiednie materiały, zdjecia i dane!...ale potzrebuje tego jeszcze wiecej aby samochód który powstanie był idealnym odzwierciedleniem "mysli i tworczosci" C.Abarth`a..

..tak wiec mam i ja i On prosbe!...

Umieszczajcie tu wszelkie informacje na temat Fiata 125 Abarth...cokolwiek!..zdjecia,dane...poszlaki...i jakiejolwiek informacje na temat tego kolejnego.."legendarnego" samochodu ze stajni Abarth`a!

..z góry dziekuje..a juz wkrótce informacje jakie jemu udało sie zdobyc!

...przygotujcie sie na pierwsze w historii F&F zdjecia i wiarygodne informacje na temat 125 Abarth!

pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: qbaletek dnia 2003-09-03 12:08:27 ]

a mi sie wydawalo ze niama 125Abarth

...
Cytat:
a mi sie wydawalo ze niama 125Abarth

..kiedys ludziom wydawało sie ze Ziemia jest płaska a Ksiezyc jest z żółtego sera...

..ale tak na powaznie!

...wkrótce dostaniecie ode mnie wszelkie dane potwierdzjące istnienie Fiata 125 Abarth!

...on naprawde istniał..i ja mam na to dowody!....

....be prepared!...Fiat 125 Abarth...NADCHODZI....

To tylko,zeby udowodnic,ze cos takiego bylo

Fiat 125 Abarth

na dane na temat 126 Abarth,... wiarygodne dane sie jeszcze nigdy nie natknełem

rozmawiałem z Abarth-GMR i faktycznie jest wzmianka o 125 abarth w zapiskach FIA. A zdjecie czerwnego kanta ze ściagnieta klapą to wlasnmie zdjecie 125 abarth.

Sam jestem posiadaczem 125p,tez zaciekawiło mnie to czy istniał 125p abarth,otuż tak,w poście poniżej Koniu pisze o czerwonym 125 Abart,natomiast na stroniewww.abarth-gmr.be Fiat 125s jest samochodem miesiąca.Jest tam około 20 zdjęć tego auta wraz z nie zamontowanym kit-car'em Abarth'a,na stronie moża kupic też tylny i przedni spoiler w cenie po 150 euro każdy do Fiata 125.
Poniżej wstawiam jedno ze zdjęc z galeii www.abarth-gmr.be

jest cos co jeden Gosc z NL sprzedaje jako 125 Abarth

z takim opisem
Fiat Abarth 125 Special - 1969

poa. 4 cylinder benzine motor
2000 cc
4 deurs rode racewagen
? KM

a jak wy byscie zmodyfikowali 125 do Abartha ???
czekam na propozycje

..hehehe...

Przede wszystkim silnik....
-mowa oczywiscie o 1.8...lub 2.0...Abarth...
-jakies dwa piekne weberki np.dcoe 45;]
-króciutka skrzynia ( moze Colotti;])
-oczywiscie Limited Slip D
-szpera
-przelotowy wydech;]
-kilka fajnych drobiazgów: reg. koła pasowe,moze jakas wydajniejsza chłodnica,sztywniejsze sprzegło;]
-gwintowane zawieszenie..
-hamulce wilwood`a;];]..hehe
-jakies ładne Crommodorki obute w gumu 205;]..no moze 235;]
-

kolor....oczywiscie czerwony z czarnymi klapami;]

srodek..hmmm....

to zalezy....
kwestja gustu;]

..klatka w wersji rajdowej i kokpit tez;]..z miliardem wskazników i przełączników..

a cywilnie..tylko kierownica, i moze inne fotele..z pasami;]

...hehehe...

taka mała krótka lista zakupów;]..i zyczen;]

u kumpla w gazecie /automobilista/ bylo ogłoszenie fajne, koleś chciał sprzedać motor 2.0 z obr'u, crommodory i ats 6/13. niestety zostawiłem gazetę w miejscu wypoczynku a wczoraj nie dzwoniłem, bo o 23 znalazłem ogłoszenie. motor i szpera obowiązkowo

do tego 2.0 dohc i weberków przydałby sie jeszcze jakiś volumex , reszta jak napisał Kuba. Tylko nie podzielam opinii co do wszystkich czarnych klap.
Abarth-GMR, moze zrobicie replike fiata GTJ ?

Wersja rajdowa - szerokie sliki ale nie za bardzo np 185/60 14 cali, do tego kubły Recaro albo cos w tym stylu,czerwony z maska i tlyna klapą na czarny mat,poszerzone błotniki no klatka taka jak w 125 Monte Carlo - silnik 2.0 z fiata 132 albo seryjny 1.6 na dwóch wałkach rozrządu z jakimś podrasowanie (sportowe filtry itp.) więcej dopisze później bo teraz mama mało czasu.

-kolor czerwony z czarnymi klapami(ale nie w macie bo się niedoczyści)
-motor 2.0ie
-7''ats(złote) classic 205/65/13
-czerwone duże bimarco
-z gadżetów
kiera omp...gómowe zapinki na maskę
i mam kozacką furę na codzień

jako replika wystarczyła by mi akropolis lub monte carlo
mógłbym o nich pomyśleć, wszystkie z nich to kozackie fury w dodatku w niskim pułapie cenowym ale mój 124sport czeka w kolejce, chodź prace ruszyły

Abarth-GMR
a ty jaką byś zrobił opcję?

Dla zainteresowanych tym autem. Mam taki kolektor z dwoma Weberami 40IDF i filtrem powietrza. Silnik też by się znalazł. Oczekuję propozycji.

w najnowszym jarmarku ktoś się ogłasza Fiat 125 Abarth oryginał wersja rajdowa rok chyba 1973 cena ok 6400zł postaram sie potem wrzucić jakiś kontakt do gościa chociaż to i tak pewnie ściema, a wogóle to interesuje to kogoś???????

Cytat:
, a wogóle to interesuje to kogoś???????

PYTANIE!!!!!!!!!!!!!

oczywiscie ze tak!...wal na priva lub tutaj wszystkie wiesci na ten temat!

..a tak BTW...co to jest ten jarmark???

pozdr

qba..masz ( ???? ) juz jakies info nt. 125 abarth ?
bo z pewnych oficjalnych zródeł wiem ze masz... i sie nie chcesz podzielic

hehehe..dobre wiesci szybko sie rozchodzą.....
mam tyle ze musze nad tym posiedziec;]...troche danych jest....

..ale prosze...

montownia abartha!...a tam w tle z NR 19...hmmmm co to moze byc;]

albo ten na pierwszym planie..hmmm....