| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2011-08-06 23:19:59
|
Legionista Mińsk Mazowiecki | 2011-08-07 01:15:22 Rozumiem , że końcówkę druta miedzianego stykam z wyjściem cewki tej na ścianie grodziowej przeplecionej przez masę np. blok silnika, głowice i wtedy patrze czy mi iskrzy. Bigelektronie napisz mi czy przyczyną może być czujnik halla i czy jest to naprawialne czy jak zaleca ASO trzeba wymieniac cały aparat podobno pasuje do tego czujnik z golfa po 92 r. Mam ten luz że posiadam avena z 2000r z tym samym silnikiem i dziś przy niedzieli pokombinuje na podmiankę coś. Żałuje tylko że moja cari jest już stara ma umnie dożywocie i wyjazd do ciebie BIGELEKTRONIE mi sie nie kalkuluje a jestem pewny że byś to ogarną dzięki za podpowiedzi pozdro. |
Legionista Mińsk Mazowiecki | 2011-08-07 01:20:18 mam alarm cliforda ale od początku nie działał ostatnio jak żłopałem piwko w aucie (lubie taki klimat najlepiej smakuje w garażu) bawiłem sie kluczykiem wtykałem w to gniazdo ale dioda sie nie pali w sumie to mogło też spowodować awarie?
|
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2011-08-07 14:01:27
No jak masz taki zabytek to czy dziala czy nie ,po pierwsze go zdemontuj.To jest 90% powod problemow. Musisz znalezc centralke idac po kablach od gniazda i zamostkowac wszystkie odciecia , a sa przynajmniej 3...na rozrusznik ,na pompe ,na prad z ECU,lub co tam mial fantazje odciac montazysta. Dopiero po wykluczeniu odciec z takich urzadzen mozna dalej diagnozowac. A jezeli masz oprucz tego urzdzenia na jack takze alarm ,to alarm tez ma swoje odciecie. I nie wazne ze cos jest w trybie serwisowym ,bo najczesciej sam przekaznik odcinajacy ma wypalone utlenione ze starosci styki i raz dziala ,a raz nie,a tego tryb serwisowy nie omija. |