Podstawki pod gaźnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jak to jest naprawde z tym podnoszeniem gaźnika. Daje coś?? Chodzi mi przede wszystkim o napełnianie cylindrów na wysokich? Jak uważacie? Bo kurde mam podstawke podnoszącą gaźnik o 70mm i zastanawiam się czy czasem góry nie muli. Jak uważacie. Pomocy bo dzisiaj ide i zmienie i zobacze różnice. Pozdrawiam

tak na chłopski rozum to masz racje, dłuższy kanał- lepsza elastyczność, krótszy- wyższa high end power Ale nie wiem czy to w maluchu tak do końca się sprawdza...
Bo w maluchu poprzez wydłużenie tego kanału mieszanka ma więcej czasu na wymieszanie się.

[ wiadomość edytowana przez: nevada555 dnia 2003-09-23 09:07:23 ]

Zobaczymy!! Ja za czas jakiś będę wstawiał coś co pozostało po turbince kowalskiego. Wtedy i ja sie wypowiem.

Witam więc dzisiaj wywaliłem przerobioną podstawke Kowalskiego zapodałem seryjną. Hm, wg mnie jest jakby mocniejszy na dole. Góra cholerka znowu u mnie bez zmian. Wyregulowałem zaworki, zapłon. Z gaźnikiem po Maziku nie moge za cholere dojść. Jest bardzo trudno mi wyregulować. Ano potwierdza się wypowiedź któregoś z tunerów że do szczelinowej rurki i gaźniku po Maziku trzeba mieć benedyktyńską cierpliwość. Cholerka nawet mechanik jak podjechałem miał problem...