[s] Kultowa Ibiza mkI SXI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Auto w 80% fiat ;p a reszta VW i... porsche

Właściwie rarytas... Prawdopodobnie jedyna taka, orginalna 100% czarna perłowa SXI z emblematami, oryginalnymi dodatkami, i oryginalnym silnikiem, po remoncie ze sprowadzanych, oryginalnych części ( typ pisał pracę na podstawie prac nad tym autem ) nigdy nie widziałem i obawiam się że nie zobaczę takiej samej. Limitowana seryjnie usportowiona wersja, której nie było wiele.

1.5 i ponad 110km, osiągi powodujące ślinotok i opadnięcie kopary.

Żeby było wiadomo o czym mowa :

Reklama SXI

IBI SXI

Fotka robiona w wakacje, gdy nią jeździłem podczas swapowania mojej astry :

Na tę chwilę zmieniło się tyle... że miała lekką stłuczkę. Maska jest wymieniona, cos tam jeszcze... Tragedii nie ma. Oryginalny zderzak ( konia z rzędem temu, kto taki dorwie ) nie ucierpiał.

Niech ktoś to ratuje, bo typ chce to na części rozebrać.

Przegląda ma do marca 2010, oc do lipca

Jeździ i zapiedala, trzeba ją dopiescic.

Cena za nią 1000zł, myślę że jak na tak unikatowe auto to raczej niewiele.

[ wiadomość edytowana przez: Final dnia 2009-12-12 02:16:02 ]

Co trzeba dopieścić?

-----------------
http://plepleple.pl

technicznie ? Nic. Auto zapierdala pełną parą, doinwestowane i to nawet mocno - gleba wykonana nie homemade, a inżynieryjnie według wytycznych haynes'a.

Auto ma swoje lata, wiec rdza się znajdzie. Po stłuczce ma maskę w innym kolorze, trzeba kupić reflektory ( z tym nie ma problemu, zwykłe od ibizy mk I z przed liftu ), kierunki gdzieś zgubiły masę... Po mojemu pierdoły raczej.

BTW - z większością części nie ma problemu. Jak napisałem, to w większej częsci Fiat... Zaciski z wentylowanymi tarczami to te same, które były montowane do Uno Turbo. Problemem było np znalezienie drążków reakcyjnych pod staba ( zwykłe ibizy nie mają stabilizatora ) ale można się ratować drążkami z nowszej i bardziej powszechnej Sportline. Są identyczne. Tu był problem właśnie, ale drązki juz zmienione na te z mojej sportline.

BTW#2 - Silnik oczywiście na pełnym wtrysku powered by Porsche

[ wiadomość edytowana przez: Final dnia 2009-12-12 05:41:19 ]

Kiedy typ chce ją szlachtować?

-----------------
http://plepleple.pl

tego najstarsi górale nie wiedzą
Najpierw gadał , że będzie ją robić ( juz zmienił pas przedni, dał tą maskę w innym kolorze, kupil drzwi, i pare kartonów innych gratów ) a teraz gada że nie będzie już pchac kasy w stare auto

jaką ona ma mo?? bo sxi to chyba 102 km miała, nie?

[ wiadomość edytowana przez: tomek_inc dnia 2009-12-13 13:58:46 ]

mozesz dac jakies aktualne zdjecia jak to wyglada? gdzie to stoi?

według książki ? tak. Tylko że wtedy paliwko nie miało tylu oktanów, a i sam zapłon na 13 stopni daje ponad 110km.

Akcja czasowo wstrzymana.
Cytat:
Ja 14:04:23
czesiu daj jakies swieze foty ibizy z tą maską
Ja 14:04:27
alllbo
Ja 14:04:29
jade tam
Żabowaty 14:04:39
a po huj ci
Ja 14:08:53
chcialem pomoc
Żabowaty 14:09:00
a ja nie chce
Żabowaty 14:09:49
mnie to wisi ta iza teraz
Ja 14:12:40
to wolisz ja rozebrac ?
Żabowaty 14:14:39
ja wole zeby ona se pogniła pod blokiem

gość ma 18 lat i nasrane pod kopułą... trochę cięzko się z nim dogadać, podjadę tam teraz.

[ wiadomość edytowana przez: Final dnia 2009-12-13 14:18:59 ]

wez tam podjedz i zrob troche fot w maire mozliwosci

Dawaj jakis namiar na siebie albo właściciela Mam kupca oby sie dogadali

jakbym tak bliżej miał i jakby właściciel na peżota 205 się chciał zamienić

Dobra, gość się odezwał. Pytał czy mu pomogę w rozbiórce
Odwiodłem go od tego, i nadal jest do sprzedania. Trochę u mnie kiepsko z czasem, a nawet bardzo kiepsko, ale postaram się dziś tam podjechać i ofocić dokładnie furacza.

Zainteresowani ( sorry jak nie odpisałem na jakieś PW nie sądziłem że takie będzie zainteresowanie a nie mogłem się trochę dogadać z kolesiem ) - auto do wzięcia od zaraz za 1000zł. Prawdopodobnie trzeba sobie załatwić ze dwa koła z polda czy czegoś fiatowego, unopodobnego ( 4 x 98 ) - są dwa komplety oryginalnych alu, jeden dodaje do auta, prawdopodobnie tylko na dwie felgi maja oponki, drugi komplet zostawia.

[ wiadomość edytowana przez: Final dnia 2009-12-19 02:59:59 ]

dla chętnych foto ma maila

auto ma na te chwile założone reflektory z poliftowej wersji, nie wygląda to super, ale dzięki temu jest street legal i moze jechac do nowego wlasciciela na kolach.

pavlus@op.pl

tez poprosze weber13(at)op.pl

[ wiadomość edytowana przez: Hell dnia 2009-12-21 11:17:55 ]

STIG125P@gmail.com kurde no pisałem wcześniej mam tu mocno zaintereswoanego kupca

sorry za jakosc fot mam jakie mam pogląd jakiśtam jest :d

Zdemontowane boczki, lusterka i pare innych pierdół, bo gość chciał od razu zmieniac drzwi tez, itp, ale kupil inne auto i zapał mu minał... wszystko jest. Klapka wlewu, dwie sztuki drzwi w kolorze szarym tez dodaje. Poskładac to w kupe, odmalować, i można się lansować bardzo rzadkim youngtimerem ; d

Panowie, ziomek od SXI zaczyna wystawiać części w internecie, ale jeszcze wszystko w samochodzie, wiec chyba ostatni dzwonek..

Cytat:
2010-01-05 14:06:20, Final pisze:
Panowie, ziomek od SXI zaczyna wystawiać części w internecie, ale jeszcze wszystko w samochodzie, wiec chyba ostatni dzwonek..

zamiana na uno 3d wchodzi w gre?

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek