Czym może być spowodowana różnica w sile hamowania (126)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam)) Dostałem przegląd warunkowy(( Różnica siły hamowania przedniej i tylniej osi, w obu przypadkach lewa słabsza. czym to może być spwodowane??? pomóżcie bo do 2 tyg musze usunąc(

A co najfajniejsze. Polecono mi jednego gościa. koleś mówi mi tak. Gdzie na kubłach jest homologacja??? Ja mu że te kubły nie mają homologacji. on że muszą mieć bo inaczej on nie wie czy to jest bezpieczne itp itd ale dobra powiedział że luz. I domnie takim cynkiem: No panie, resor i spężyny klasyfikują się do wymiany, ale przypuszczam że to tak jest specjalnie więc się nie bede czepiał Gaźnik mi za frajer wyregulował na analizatorze spalin I mówi że pare rzeczy nie jest tak jak powinno (kubły i zawias) ale się nie bedzie czepiał. Jednak te hamulce nie przejdą bo on nie weźmie na siebie odpowiedzialności W sumie może to i lepiej.

Wracając do tematu, co z tymi heblami???

WIESZ CO JA SADZE ZE MOZESZ MIEC ZAPOWIETRZONE ale moge sie mylic na tym sie akurat nie znam trofiles chyba na jakiegos fajnego kolesia inny by sie czewpial do wszystkiego

pozdro

Może lewą stronę masz bardziej wypracowaną . Trzeba rozebrac i oblookać.

Z ta homologacja to jest tak - ze goscia sie spytaj gdzie ma homologacje wbita na serynych siedzeniach ? Na sprezynach czy moze na gabce ? POwiedz ze morzesz zmienic kubly na te bez zaglowkow co wygladaja jak taborety i napewno kaze Ci kubly zostawic

Co do hamulcy to sprawdź czy masz cylinderki oki mogą być zapieczone, podobnie może sie dziać na zapowietrzonych przewodach. Ja bym oblukał cały układ hamulcowy od pompy po koła, ale bardzo prawdopodobne cylinderki lub zapowietrzenie.

Pewnie coś się przypiekło, tudzież bębny/szczęki mogą być nierówno zużyte.