MotoNews.pl

Gładka tylnia klapa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam malutki problem ...... chce przerobić tylnią klape w maluszku . Tylko nie wiem jak wykombinować jakieś zamykanie ;-(
Macie może na to jakieś patenty ??? Z góry dziękuje

W sumie to troche o tym było !!!
Ale nigdy dokłądnie .
kolega wziął wywalił spora czesc klapy i zrobił całkowicie na płasko - nie pseudo a klapa rzeczywiscie jest płaska !!!
Wspawał zamek od cc w tylną półke a w klapie hak !!!
Linka rowerowa z osłonami i podłoczone pod mechanizm otwierania tez od cc.
Całosc wygląda super - puszczone przewody są tunelem

U mnie to wygląda tak:

Jak będziesz chciał to napisze ci opis jak to u mnie jest.

[ wiadomość edytowana przez: Simon_126 dnia 2003-09-24 19:14:00 ]

Ty Simon co ty masz zamontowanego miedzy miedzy popa paliwa a gaznikiem ? Magnetyzer to jest czy mi sie wydaje

Dobrze ci się wydaje to jest magnetyzer z RENAULT'a firmy BOSCH - pisałem o nim w którymś poście, poszperaj po forum to znajdziesz.

Pozdrawiam

Ja mam to zrobione taK:

bolec wyciety z karoserii (przespawany na klape) + zamek od przedniej klapy + linka z dzwignia od poldka...

Simon ! Respect za twojego maluszka !!
A jak z otwieraniem drzwi ? Alarm + centralny ? Jak ci to dziala ? Bo mi pociaga caly czas za "zamek" i drzwi sie nie domykaja... Musze zamontowac jakas sprezynke zeby mi powracal silownik... Jak ty to rozwiazales u siebie ?

Dokładnie alarm + centralny + siłownik + pilot + lekko przerobiony zamek + odbijanie drzwi z uszczelki .

hmm... ale czekaj... jak wcisniesz przycisk to silownik pociaga ci za zamek... idzie w dol... ale chodzi mi o to czy zamontowales sprezyne zeby on powracal do gory... Bo jak masz na dole to caly czas ciagnie za zamek... jak ty to rozwiazales ?? moze teraz zrozumiesz o co mi chodzi

bo ja mam taka sama kombinacje alarm + central...

[ wiadomość edytowana przez: bRq dnia 2003-09-25 11:01:44 ]

Wiem już o co ci chodzi , z tym nic nie robiłem bo mam taki siłownik, który sam się wraca (on jest chyba od Poloneza ale teraz będę to zmieniał i robił bardziej profesjonalnie - trzeba się przed zimą przygotować).

Aha jeszcze co do tego siłownika to jak naciśniesz raz to idzie do góry i zostaje w takim położeniu - jeśli tak to trochę dziwny ten siłownik.

to jest zwykly silownik od zamka centralnego... na 3,5kg nie ten na 6... a mozna gdzies kupic taki silownik co wraca do poczatkowej pozycji ?? jak tak to gdzie i ile kosztuje ?? Moze to ten 6kg ?

Ja teraz będę zakładał 5 kilowy i powinno być ok. Będę to montował wraz ze znajomym który zakłada alarmy i takie tam wynalazki. A siłownik kupisz w prawie każdym sklepie elektromechanicznym lub u gościa który zakłada alarmy.
Lepiej już tu o tym nie gadajmy bo schodzi na i może być nie ciekawie .

Pozdrawiam

Dodam od siebie że przy okazji robienia klapy "bez zamka" dobrze byłoby wyjąć silnik bo jak będziesz pasował zamek z bolcem i Ci się zatrzaśnie to od dołu szczotą ...

wyjmowac silnik zeby zalozyc klape ???????????????????????? to w pi*** roboty... lepiej zalozyc zamek + linke naciagnac i testowac bolcem jakims (srubokretem lub cos w tym rodzaju)... Nie trzeba wyjmowac silnika... bez przesady

Najlepiej to się robi przez wyloty na tylnej klapie (jeśli je ktoś ma wycięte), przez nie masz dość dobry dostęp żeby kombinować.

Cytat:
2003-09-25 12:11:24, bRq pisze:
wyjmowac silnik zeby zalozyc klape ???????????????????????? to w pi*** roboty... lepiej zalozyc zamek + linke naciagnac i testowac bolcem jakims (srubokretem lub cos w tym rodzaju)... Nie trzeba wyjmowac silnika... bez przesady

Nie napisałem że trzeba, tylko przydałoby się...
Każdy zrobi jak chce,tylko póżniej okaże się że szybciej by to zrobił jakby zdemontował silnik.
Swoją drogą wyjęcie i założenie silnika w malcu to tak dużo roboty?????

dokladnie ja tez mialem wyciete i wstawilem siatke alu... ;] tylko jeszcze nie mam patentu jak ja przymocowac narazie jest na tasmie 2 stronnej

U góry mam zamocowaną na wciśniętych drewienkach a na dole na szpachli z włóknem szklanym (tylko muszę jeszcze pomalować), a tak to wygląda:

tylna klapa Gladka mi sie zabardzo nie podoba no chyba ze jest gladka bez zamka ale tablica musi byc !!! Taka klapa jak ma Simon mi sie podoba

pozdrowwki