| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-24 09:39:34 Carinus ostatnio pisal ze on ma zamontowane cos takiego Link |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-24 16:02:19 Pytaj,moze pomoge.W Zielonej mozna bylo kupic taki prosty komputerek do samodzielnego montazu ale podobno firma sie rozlozyla czy cos w tym rodzaju.Wiem tylko ze w tym moim komputerku zliczany jest czas otwarcia wtryskiwaczy.Podczas kalibracji podajesz mu ile paliwka sie przelalo a on dzieli ilosc paliwa przez czas otwarcia i otrzymuje dane o przepustowosci wtryskiwaczy w jednostce czasu otwarcia.Potem juz obrabia zadana wielkosc na rozne potrzebne mniej lub bardziej bajery.Przy zadanym czasie przejazdu i dystansie podaje jaka trzeba utrzymac predkosc jazdy aby dojechac do celu na czas i takie tam inne funkcje.
Znam sposob na zrobienie precyzyjnego urzadzenia do pomiaru zuzycia gazu.Blokuje mnie brak dostepu do malej turbinki przelotowej reagujacej na niewielkie nawet ilosci przeplywajacego czynnika w stanie gazowym. Dzisiaj w pracy zrobilem juz projekt urzadzenia do automatycznego zalaczenia swiatel do jazdy dziennej,dzialajacego niezaleznie od przelacznika swiatel. |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-09-25 08:59:32 Carinus - ty to powinienes prowadzic kacik porad lub kacik mlodego racjonalizatora Jak cos zmajstrujesz fajnego to zawsze dawaj znac na forum. Na stronie elektroda.pl znalazlem wczoraj troche opisow do takich licznikow. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-28 10:28:00 Do pomiaru czasu otwarcia musisz zaadoptowac procesorek.Ja moze rozkrece ten moj i jezeli jest oznaczenie to podam Ci na jakiej kosci jest to zrobione i bedzie latwiej pokombinowac.Do mikroprocesorow sie nie pcham bo nie mam jeszcze na tyle wiedzy i doswiadczenia.Ostatnio probowalem sil na PLD ale dalem sobie spokoj.
Wlacznik swiatel dziala automatycznie z ustawionym opoznieniem po zapaleniu silnika bez potrzeby recznego zalaczenia.Robie to pod swiatla do jazdy dziennej ale nie ma problemu z podlaczeniem pod mijania.Po wlaczeniu jakichkolwiek swiatel recznie,automacik samoczynnie wylacza sie. Z tymi kierunkami u nas to nie wypali.Nie ma takiej mozliwosci. |