| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
malyy Opel Omega B Warszawa | 2003-09-18 15:18:12 Panowie powiedzcie mi czy to jest skąplikowane czy nie. Kiedyś robiłem coś takiego ale nie w Omesi i tu pytanie czy nie ma w tym silniku specjalnych problemów? Jak to dokładnie zrobić? Interesuje mnie również jak to potem ustawić gdzie znajde znaki. Chce wymienic również napinacz i rolke więc to też weźcie pod uwage.
Pozdrawiam |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2003-09-20 09:42:02 Ja takie rzeczy wole zlecic fachowcowi, ktory juz wie co i gdzie szukac. Koszt uslugi to tylko 100 PLN i masz gwarancje na papierze...Jak by cos ci sie z silniczkiem stalo to masz do kogo sie zwrocic z reklamacja...
Tylko czesci sa drogie ok 450 za wszystko... Pozdro |
malyy Opel Omega B Warszawa | 2003-09-23 16:21:37 Czesci mam tylko gdzie ja w Warszawie znajde majstra co mi to za 100zł zmieni bo normalnie chcą około 250-300żł. |
malyy Opel Omega B Warszawa | 2003-09-23 22:22:28 Tyle,ze tam muszą być jakieś znaczki, żebym to wszystko dobrze ustawił i nic się nie spotkalo. |
DrA eS ... | 2003-09-23 22:49:45 maciej_agma - mam dla Ciebie odrobine ambitniejszy temat. Chodzi mi mianowicie o przerobke dolotu w MV6. Wywalenie rezonatora i rozdzielenie dolotu z dwoma stozkami umieszczonymi w po obu stronach komory silnikowej lub w blotnikach. Oczywiscie wloty w masce lub blotnikach. Akumulator moze powedrowac do bagaznika. Jesli interesuje Cie podjecie sie tego lub wybicie mi tego z glowy to napisz na forum lub maila - marcin@hykom.pl ( bo jak rozumiem tajemnice zawodowe obowiazuja ).
PS. Chlopaki i tak Wam udostepnie wszelakie zdjecia i inne potrzebne info jak cos wyrzezbie |