Skrzynia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, niedawno kupiłem łade 2107, skrzynia 5. Co mnie zastanowilo przy zakupie- konsolka byla przerabiana, jak pozniej sie okazało - siedzi skrzynia polonez chyba. teraz pytanie. Automat sprzegla jest na hydraulicznym wysprzegliku, skrzynia mi sie sypie wiec chciałbym zmienic, nie jestem jednak pewien czy pod ten hydrauliczny wysprzeglik podchodzi tak bez przypału skrzynia z polda, no niby siedzi u mnie ale czy tam nic nie jest przerobione? Najchetniej kupiłbym ori skrzynie 5 łady..ale nigdzie tego znalezc nie moge..

Oryg. skrzynia to wydatek okolo 500zl, ale i tak trudno dostac, a polmos 50zl i jest pelno na Allegro. Ale ja za cholere nie wsadzal bym z polmosa. Wszystko prawie pasuje, bylo o tym juz nie raz na forum, poszukaj i poczytaj.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

a czemu bys z polda nie wsadzał? moze orientujesz sie kto taka skrzynie by miał?

Ja teraz byłem na etapie zmiany sprzęgła.

W starej skrzyni 4rce wymieniałem przy okazji uszczelki i uszczelniacze.
Miałem kupować skrzynie 5tke z poloneza ale ostatecznie zostałem przy 4rce. W dwanych postach pisali że polonezowska skrzynia jest głośna. Temu zostałem przy starej.

a ma ktos 4rke na sprzedaz? bo jak auto zostawie dla siebie to jednak wole poswiecic ten 5 nadbieg najwyzej bede wolniej jezdzil ale ciszej i w pełnym oryginale

Ja mam kilka sztuk, więc spokojnie.

-----------------

OD nivy skrzynia pasuje do 2103?

Pasuje, ale trzeba przelozyc naped licznika i miec poprzeczke (lape) z poduszka od skrzyni 5-ki klasyka. Pasuje tez od PN, po malych przerobkach.

-----------------

Mam za 250 z 2107 taką to sobie wezme z tą łapą.

Ale na 100% od 2107, czy moze przerobiona od PNa. Czesto sprzedaja wlasnie takowe, jako oryginal. Roznica jest w kasecie, lada okragla, pn prostokatna.

-----------------

siedzi jeszcze w samochodzie a różnice wiem jakie są,jak wyjma to zobacze.

Nie musisz wyjmowac, wystarczy popatrzec w kabinie na gumę koło lewarka