Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2011-09-28 20:58:15 Rozmiar ramy to 17 cali, powinna być ok. Co do długości rur to niewiele mówią jeśli nie ma kątów, podeślij zdjęcie to może się coś określi |
![]() szymon1977 Blackpool UK | 2011-09-29 01:18:06 Muddy Fox Phasta City Bike
Katy da sie wyliczyc. Powiedz ktore chcesz, to postaram sie - o ile jeszcze pamietam jak to sie robi, hehe Długość podsiodłowej od osi mufy suportu do osi górnej rury. Oczywiście kwestia jakiego komfortu oczekujesz : oczekuje ... Opla Astry F, ktora do nieczego sie nie nadaje, a tak naprawde wszedzie sie sprawdza. Po prostu chce jezdzic 3 km do pracy. A na biegi w piascie mam jazde i koniec. Nie chce sie rozczarowac sportowa geometria ramy. Ma byc jazda na luzie. Stosunek parametry/cena mnie jakos szczegolnie nie interesuje, tu odpowiada mi po prostu konfiguracja osprzetu. A wiem, ze najwazniesza w rowerze jest geometria ramy. Niestety nie mam mozliwosci przetestowania. Po 50m wiedzialbym wszystko. Gorala za tysiac zostawiam w domu, gorala za X tysiecy nie sprzedaje, zostawiam na gory. Deore XT '93 + sztywny widelec + cr-mo (tange ultimate ultrastrong prestige) jest nie do pobicia. Co do oceny ramy na oko : na oko mi nie pasuje, ze to jest 19', wydaje mi sie ze mniej. ale ja sie rowerami interesowalem jak gorna rura ramy nie opdala, tylko szla poziomo. Najistotniejsze chyba pytanie : Czy to jest City Bike o wygladzie MTB, czy MTB z osprzetem City Bike? Szczerze to pasowalaby mi ta pierwsza opcja. Choc pewnie teraz, to rowery sie dzieli na 100 roznych rodzajow. [ wiadomość edytowana przez: szymon1977 dnia 2011-09-29 01:25:03 ] |
![]() szymon1977 Blackpool UK | 2011-09-30 00:57:39
Takiej opinii szczerze mowiac sie nie spodziewalem. |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2011-09-30 08:16:39 A dla mnie to taki bardziej dirt/ street. typowy rower do funu, do jazdy nie będzie super wygodny. Ale fajny rowerek. |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2011-09-30 12:35:26 Na mój gust to taki do przemieszczania dupy/podskakiwania/bulwarówki. Rower nie ma dość ostrych kątów więc raczej do spokojniejszej jazdy. Myślę że na miejskie odcinki bez długich dystansów Ci styknie. |