| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2003-09-22 08:44:32 Możesz mieć rację co do remontu. Ale bardziej prawdopodobne jest, że dostało się trochę (lub sporo) oleju do cylindrów (podczas odkręcania świec) lub w inne niewskazane miejsca. Spróbój trochę nim pojeździć jeśli po 20km nic się nie zmieni - reklamuj naprawę |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-22 09:45:48 Swiece zalne przez olej, samochod nie chce odpalic, nie chce jezdzić. Jasne rób remont silnika itp itd.
Tylko ja się pytam PO CO? |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-09-24 00:02:40 Proponowałbym zamiast jeżdżenia i dymienia po prostu wykręcić świece i obracać rozrusznikiem. Sporo towaru wyleci, oczyścić gniazda świec, wkręcić i wtedy odpalić. Oczywiście przed wkręceniem świec też je wyczyścić szczotką drucianą i umyć w benzynie ekstrakcyjnej.
Nie zaszkodzi wypucować kabelki WN i odtłuścić. Jeśli problem się pojawi dopiero wtedy zacząć szukać kolejnych przyczyn. Remont serducha to pomysł delikatnie mowiąc podyktowany paniką lub kompletnym brakiem znajomości zasady pracy silnika czterosuwowego ( w moim przypadku szkoła podstawowa kl. VII |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-24 09:06:19 Janusz czterosuwego powiedasz a ja myslalem ze mam silnik dwusuwowy!? Musze sprawe przemyslec..... |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-09-24 18:29:36 Piotr ty cicha wodo, nie ściemniaj |