Głośniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie ws. głośników (ale nie samochodowych tylko tych domowych - w tym przypadku kolumienek które mam przy komputerze). Czy wie ktoś z Was, czy można kupić samo poszycie głośnika. Bo akurat moje kolumienki mają poszycie, tylko że jedną z nich niechcąco zachaczyłem nożyczkami i mi się lekko podarła (tzn. dziura wielkości kciuka się zrobiła). Także czy nie wiecie czy można kupić samo poszycie i założyć? Jeżeli tak to gdzie jest coś takiego dostęptne?

Na allegro cos takiego widzialem.
specjalny material do porywania przodow glosnikow o duzej przepustowosci powietrza.

jak również dostaniesz taki materiał w sklepie ze sprzetem caraudio.

a TU jest link przykladowy do takiego materialu.

Pablox, no ale niestety tylko czarne kolory są, a ja bym potrzebował szary, bo drugi głośnik jest ok, a na tym drugim miałem właśnie szary.

Mily, kup gazete HI FI i muzyka i poszukaj w ogloszeniach.
szare bywaja, ale rzadziej, bo mniej producentow je stosuje (np. cabasse, elac, wharfedale....) - z przyczyn sadze praktycznych - szybciej sie brudzi.
zreszta maskownica ma znaczenie tylko ochronne, bo do odsluchu lepiej ja zdjac... Cio z tego, ze material akustycznie "przezroczysty", jak ramka zaburza przeplyw powitrza....
nie ma akustycznie obojetnych maskownic! Kto smie twierdzic inaczej jest gluchy!

Mily, a do kompa to i czarne moze byc. Wolniej sie usyfi a i efekt bedziue ciekawszy. Zawsze jakis nowy akcent na biurku

ja na sczescie mam najtansze glozniczki aktywne z mertalowa oslonka. I nie zal mi ich nawet jak spadna, bo maja tylko popiskiwac.

Mily, kup gazete HI FI i muzyka i poszukaj w ogloszeniach.
szare bywaja, ale rzadziej, bo mniej producentow je stosuje (np. cabasse, elac, wharfedale....) - z przyczyn sadze praktycznych - szybciej sie brudzi.
zreszta maskownica ma znaczenie tylko ochronne, bo do odsluchu lepiej ja zdjac... Cio z tego, ze material akustycznie "przezroczysty", jak ramka zaburza przeplyw powitrza....
nie ma akustycznie obojetnych maskownic! Kto smie twierdzic inaczej jest gluchy!

Mily, a do kompa to i czarne moze byc. Wolniej sie usyfi a i efekt bedziue ciekawszy. Zawsze jakis nowy akcent na biurku

ja na sczescie mam najtansze glozniczki aktywne z mertalowa oslonka. I nie zal mi ich nawet jak spadna, bo maja tylko popiskiwac.