MotoNews.pl
12Szpera itp. [126] (26276/0) - PT

Szpera itp. [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam do Was pytanie: jak w najłatwiejszy sposób zblokować mechanizm różnicowy w malcu tak by powstało z tego coś szperopodobnego???

Z góry dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam
Kuner

Kuner moze wiecej....banerków pod podpisem co ? Dział linki tworzysz w podpisie czy jak ?
Pisze to na głownym a nie na priwie zeby inne osoby tak nie robiły bo doczekamy sie jak na tuning.pl zakazu podpisów.
pozdrawiam

Tutaj bedzie tylko mój banerek... to tylko tak na chwil kilka by zareklamowac forum...

zaspawac satelity jesli sie takowe znajduja w dyfrze od malczana{nie wiem bo nie mam f-126 ale pewnie sa jak wszedzie} i masz szpere 100% tylko nie polecam na mokrym

panowie elektroda i już !!!

a tak na poważnie da sie zrobic cos takiego jakąs domową metodą

Coś kiedyś słyszałem że się daje jakies podkładki i sie mocno skręca ale co dokładnie to nie wiem ale to tez na długo nie wystarczy.Żurawa by trzeba było sie spytac bo kiedys ten temat był na mgt

Dobrze zapamietales. Pod kolami koronowymi (to te w ktorych siedza polosie) znajduja sie podkladki regulacyjne luzu ukladu roznicowego. Jelsi ktos rozbieral dyfer to wie ze tam siedza. Sztuczka polega na tym, zeby dac tych podkladek tam wiecej i wtedy caly dyfer skreci sie tak ciasno, ze tarcie bedzie na tyle duze, ze zblokuje to uklad roznocowy. I o to wlasnie chodzi. Pomijam kwiestie zywotnosci tak skreconego ukladu, ale jesli ktos sie decyduje na taki krok, to IMO powinien w kieszeni miec zapasowy ukald roznicowy - dla mnie jest to bez sensu, chyba ze ktos sie szykuje na szutry. Do asflatow raczej sie nie przyda....

Cytat:
Pomijam kwiestie zywotnosci tak skreconego ukladu, ale jesli ktos sie decyduje na taki krok, to IMO powinien w kieszeni miec zapasowy ukald roznicowy - dla mnie jest to bez sensu, chyba ze ktos sie szykuje na szutry. Do asflatow raczej sie nie przyda....

Własnie chce złozyc krótką skrzynie ze szperą która na kjsy bede zmieniał.... NA asfaltach niewygodnie się jexdzi a pozatym gum szkoda...