MotoNews.pl

[s] polonez borewicz c-klasa opinia rzeczoznawcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

do sprzedania mam poloneza z 83 roku tzw. c klasa, auto jest w stanie złym, do wymiany :

progi
skrzynia biegów ( brak 1 oraz 3 - mogę dodać 5 biegową z caro + o znikomym przebiegu za dopłatą)
drzwi kierowcy gdyż popękała blacha w miejscu mocowania zamka
do uratowania błotniki przednie lub wymiany ( nadgryzione z przodu na dole, trzeba by załatać jedno miejsce)
lewy błotnik tył podjedzony na dole za kołem
wnętrze w stanie słabym
brak baku benzyny ( dokładam)
w zawieszeniu przednim wymienić trzeba tulejki i bóg wie co jeszcze.
nosek tylny taki sobie - nie złamany ( ten na zdjęciu to historia)
nosek przedni słaby ( mam nowy przedni oraz w stanie bdb tylny jednach raczej nie chciał bym się ich pozbywać chyba że cena mnie przekona )

oc oraz przegląd ważne jakoś do końca roku
auto posiada opinię rzeczoznawcy więc obowiązek OC odpada np. na czas remontu.

przy aktualnych cenach polonezów przeznaczenie to raczej rajdówka, odbudowa i szukanie detali może być nie opłacalne.

powinien dojechać w każde miejsce polski, jeszcze w wakacje regularnie nim jeździłem na trasie szczecin - gorzów

fotki robione rok temu więc teraz auto wygląda gorzej w miejscach gdzie była korozja - jednak to co napisałem powyżej było w mocy i rok temu tyle że mniej widoczne

cena: sam nie wiem, czasu na niego nie mam z racji studiów, swoją rolę spełnił, jak dostanę 5 stów to będę zadowolony

zapomniałem dodać, że ma wbitą w dowód i ważną inastalację LPG, wbity jest również hak

witam poproszę o kilka zdjęć środka i silnika
w razie czego jestem chętny
pozdr

winiar7@o2.pl

[ wiadomość edytowana przez: winiar7 dnia 2011-12-18 18:31:10 ]

Kurcze a przydałby mi się tylny błotnik by zrobić kopię z laminatu

w razie gdyby był rozszarpany na graty to enes się czai na zderzaki

z tego co pamiętam masz tylny zderzak tyle, że słaby, boki możesz skopiować z niego a cały środek z przedniego, środkowa blacha akurat jest chyba wymienna

jeden narożnik mam bardzo kiepski i nie chce mi się przywracać mu pierwotnych kształtów a sama blacha jest podobna bo różni się tylko długością.

Podoba mnie się że szczerze mówisz o złym stanie a nie ściema że stan dobry itd. Uczciwe podejście. No i na rajdówkę tanim kosztem coś by jeszcze uśturał. I tak zaraz gdzieś zaliczy gonga

i co jakieś dziecko chętne na mega , super, ultra ,po dziadku generale co pracował w stoczni i kopalni wozidło ?

dotychczasowi chętni albo się wycofali albo się nie odzywają.

oc kończy się 31 grudnia.
z nowych kwiatków aku się skończył, alternator słabo ładuje, pompa wody cieknie choć nie zawsze czego nie rozumiem.

oddam prawdziwemu koneserowi i znawcy tematu, miłośnikowi prawdziwych zabytków za jedyne 500 zł

na aucie są prawdziwie rarytaśne zderzaki metalowe, nowe wycieraczki oraz idealne na tegoroczną srogą zimę opony zimowe

Fuck, ale mi sie ten PN podoba.
Gdyby nie to ze jestem teraz dramatycznie spłukany to bym kupił.
Tzn te 500 to bym jakoś wyczarował, ale na cala resztę nie mogę sobie obecnie pozwolić.

A Pn jest w Gorzowie, i tu pytanie bo zanalazłem 3 gorzowy: niedaleko Katowic, na opolszczyznie jest Gorzów Śląski i jeszcze mamy Gorzów Wielkopolski.

Cytat:
2011-12-30 09:04:10, madmat pisze:
Fuck, ale mi sie ten PN podoba. Gdyby nie to ze jestem teraz dramatycznie spłukany to bym kupił. Tzn te 500 to bym jakoś wyczarował, ale na cala resztę nie mogę sobie obecnie pozwolić. A Pn jest w Gorzowie, i tu pytanie bo zanalazłem 3 gorzowy: niedaleko Katowic, na opolszczyznie jest Gorzów Śląski i jeszcze mamy Gorzów Wielkopolski.

chodzi o wlkp

Gorzów Wlkp. oj to ta dalsza opcja.
No nic, mam nadzieje ze trafi w dobre ręce.

można zamknąć idzie do kolegi z miasta