| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andyfi Oldsmobile Aurora Siedlce | 2003-10-03 15:22:09 OMA B! i wszystko jasne! |
bzyk21 opel omega kobylin | 2003-10-03 21:48:55 WITAM
Wszystko zależy od tego ile chcesz przeznaczyć kasy. Ja niedawno sprzedałem Karawana A 91 r auto było wporządku miało motor 2,0 i musze stwierdzić że jak na takie auto to LENIWE. Teraz kupiłem następnego Karawanka w tam samym roczniku ale C30SEJ 24V. I to jest dopiero odpowiedni motorek do takiego autka. Mam oczywiści gaz. Więc jesli jeżdże spokojnie tzn do 140km/h spala mi 12-13l gazu. Jazda spokojna bez żadnych gwałtownych przyspieszeń. Jak szalejesz spali nawet 18-20l. Dwulitrowa paliła mi tyle samo co ta. Co do awaryjności to nie jest tak źle. Części są oczywiści troche droższe niż do 2,0. Np 6 swiec, przewodów, więcej oleju do silnika. Klocki ham. są droższe ale nie jest tak źle. Co tu dużo gadać C30SEJ w manualu to jest to. |
bast Volvo v40 kuj-pom | 2003-10-03 22:25:12 Witam!
Ja pomykam Omą A z motorkiem 2.6.I nie narzekam.Poza trafioną pompą wodną (o tym wiedziałem przy zakupie) przy silniku nic nie wymieniałem.I jestem z niego zadowolony.Jeżeli chodzi o spalanie to jest nie najgorsze.Załozyłem gaz .13l/100-trasa,15l-miastko.To tak bez wariacji.. Jezeli chodzi o silniki to mam znajomego i ma Karawanke 92r z motorkiem 2.0.Przejechał sie moja i juz chce swoja zamienic na 2.6 ewentualnie 3.0..jakbu nie patrzył Karawan to jest masa. I to tak w telegraf.skrócie. Pozdr. Bast ps.najwazniejsze to kupic z dobrych rąk!! |
Arek331 Opel Omega A 2,6i Bielsko-Biała | 2003-10-04 20:37:55 Witam!!!
Przychylam sie do postow poprzednikow. Osobiscie jezdze Omega 2,6i Dual ram z ta roznica, ze w sedanie. Chyba bym ja tylko zamienil na C30NE Podsumowujac goraco polecam takie auto jesli kogos tylko stac to napewno bedzie zadowolony. Pozdrowka Arek |