[126] Mója rasowa rajdówa ;]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i się zaczęło

Silniczek

[ wiadomość edytowana przez: Royber dnia 2007-02-15 22:40:12 ]

Piekny silniczek. Mam nadzieje ze jezdzi conajmniej tak dobrze jak wyglada

wyglada super , ciekawe jak jeździ ???

Jeszcze nie widziałem jak to jeździ ale moge was zapewnić że będzie to juz taki malutki potworek na 2 cylinderkach i napewno będzie go głośno słychać

Fajny głosno to chodzi ?:>

no royber niezłego parcha szykujesz

Cytat:
2005-09-04 11:46:29, wrc126p pisze:
Fajny głosno to chodzi ?:>

hehe chyba każdy silniczek na strumie chodzi głośno a właściwie drze ryja
pozdro

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-09-04 11:47:17 ]

Jak narazie zrobiłem nim 170km i czuć potencjał Jest w fazie strojenia, ale czuć, ze stać go na wiele

co to za osłony popychaczy ???

mi sie bardzo podoba fachowa robota
pozdrawiam

Cytat:
2005-09-04 11:49:59, lukaszc pisze:
co to za osłony popychaczy ???

Takie dostałem z głowicą. Ja je tylko poczyściłem i pomalowałem, bo wyglądały średnio. Cieszy fakt, że nic nie cieknie

Czy zmiana położenia cewki coś daje, bo widze że przeody WN bięgną do góry?? Silniczek wygląda bardzo fajnie

no ja wiedze ze cewka jest w środku więc na bank nie zmoknie

czego tylna polka jest wycieta ? gdzie chlodzenie ?

Cytat:
mate17
Wysłany: 2005-09-04 13:06:26

czego tylna polka jest wycieta ? gdzie chlodzenie ?

Przypatrz sie uważnie- chłodzenie jest poprowadzone z lewego wlotu (kruciec rury)

Chyba odpowiedziano na wszystkie pytania Dodam, ze cewka w kabinie z założenia powinna się mniej grzać niż przy wydechu

na pierwszym zdjęciu widze klape z nazwiskiem Rutkowski - czy może ten pan czasem nie maczał rąk w tym silniczku ?

Daj jakieś konkrety dotyczące silniczka - wałek itd

Cytat:
2005-09-04 13:51:53, Porthos pisze:
na pierwszym zdjęciu widze klape z nazwiskiem Rutkowski - czy może ten pan czasem nie maczał rąk w tym silniczku ? Daj jakieś konkrety dotyczące silniczka - wałek itd

chyba nie w tym Royber kupił to auto w Częstochowie Od gościa co na forum tutaj siedział. Ale Royber swoje wie i na pewno jego silniczek sprawi że beżowa igła będzie baardzo prędka

Wałek 555, głowa -3,5mm z porządnie obrobionymi kanałami i polerowanymi zaworami,resztę chyba widać nafotkach. Jest też miska olejowa z wspawaną powziomo przegrodą, być może miska niedługo zyska na pojemności. W planach jest też inny gaźnik. W sumie to gaźnik już jest, tylko muszę dorobić podstawkę.

Myślę, że po tym wszystkim da sie tym jakoś normalnie jeździć

O nazwisko na klapie, to trzebaby już Gariego spytać. Silnik był 100% seria jak go rozebrałem.

Wygląda bojowo. Jaki zapłon tu hula? Klasycznie cewka - przerywacz czy jakiś moduł tranzystorowy wchodzi w grę.

No i rojber sie wygadał;] Jaki gaźnik juzczeka na adaptację?? Może jeśli ma pozostac odrobina tajemniczości to z jakiego autka Hmmm??