Lista przebojów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do Was taką prośbę - zbieram dane na potrzeby własne...
Napiszcie proszę czego ostatnio słuchacie najczęściej, podajcie chociarz ze trzy tytuły nagrań i wykonawców. Ja zacznę od siebie :
1. Benny Bannassi - Able to love
2. Jan Wayne - 1,2,3 ( Keep the spirit alive )
3. Lance Inc. - Cold as ice
4. Special D - Home alone
5. Mark'oh - Stuck on you
6. One-T+Cool-T - The magic key

I teraz Wy...

A co to za wykonawcy? Jakiś underground, garażowcy, lokalni wykonawcy? Pierwszy raz o nich słyszę! Ostatnio słuchałem w kolejności:
1. Def Leppard - Action (świetne do samochodu)
2. ELO - Twilight
3. M.Konrad & jakaś panienka - Mydełko Fa (w ramach wspomnień)
4. Alice Cooper - House of Fire (też świetne do auta)
5. Kazik - Spalam się

tak w temacie: czy ktoś z klubowiczów (zwłaszcza Warszawiaków) posiada ścieżkę dźwiękową z filmu "60 sekund"

Piotrek - To jest typowy Eurodance, mylony często u nas z techno.
Po prostu muza disco.

Jaco - Całej ścieżki nie mam, ale Tobie pewnie chodzi głównie o track Apollo 4-40 "Stop the rock" - a to naturlish mam

Cytat:
2003-09-05 12:13:48, DeeJay pisze:
Piotrek - To jest typowy Eurodance, mylony często u nas z techno.

Aaaa... to takie umpa, umpa, umpa co często chłopcy w swoich szpachlowanych kaszlach na głośnikach od gramofonu Artur słuchają. Nie dziękuję, postoję, za 10 lat wszyscy zapomną, że taka "muzyka" istniała.

PS. Tylko się nie obrażaj.

gdzieś kiedyś miałem muze z 60 sekund jak znajde to dam znać

O co mam się obrażac ?
W tym zawodzie ( 10 rok ) siedzę i jakoś nikt tej muzy nie zapomina - wręcz przeciwnie - modne jest teraz odświerzanie starych nagrań tego gatunku sprzed tych 10 lat, np. Culture Beat - Mr. Vain ( Recall ).
Chociaż nie powiem, że to jest to co lubię najbardziej ( te powtórki ).

A inni gentleman-i jaką listę przedstawią ?

Chodzi mi właśnie o cały soundtrack.......... moze ktos jednak ma ??????
Deejay a masz może "Stop the rock" jako mp3?????

Dee Jay

Jaco to pewnie chce Moby - FLower

To jest glowny temat z filmu

Co do muzyki...

Rock lat 80 i tyle... nie mam ulubionych wykonawcow...

A ostatnio bardzo mi sie podoba ta piosenka ....
Właśnie ta...

Cytat:
2003-09-05 12:26:59, DeeJay pisze:
W tym zawodzie ( 10 rok ) siedzę i jakoś nikt tej muzy nie zapomina - wręcz przeciwnie - modne jest teraz odświerzanie starych nagrań tego gatunku sprzed tych 10 lat, np. Culture Beat - Mr. Vain ( Recall ).

Toteż nie pisałem, że po 10 latach, a że za 10 lat (w 2013 roku). Wogóle ta "dzisiejsza młodzież" jakaś taka dziwna

Jaco - niestety tylko zwykłe audio - ja jestem człek starej daty i jakoś nie uznaję mp3...
I jeszcze przypomniały mi się dwa nieśmiertelne nagrania :
1. Mandy & Randy - Nothing's gonna stop us now ( także oryginał grupy Starship )
2. Mandy & Randy - Mandy

Dee Jay...

Byly tez takie zespoly jak:
Me & My - z piosenkami "Fly High" i "Dub I Dub"
La Bush
E-Type - "Here I Go Again" "Angels Crying"

czy tez juz zapomniane...

Heath Hunter & The Pleasure Company - Revolution in Paradise

Dlugo by wspominac o naprawde dobrych kawalkach...

Piotrek... co do muzyki to jeszcze gorzej niz z samochodami
Kazdy ma tutaj wlasne ustalone gusta... DeeJay jako kolega po fachu rozumiem Cie doskonale :p.

Teraz w dyskotekach najczesciej puszcza sie piosenki ktore przypominaja nam lata beztroski ^_^ czyli wlasnie takie sprzed 10 lat... wszak wtedy my mielismy 10.

Ja sie najlepiej bawie po 1 browarku i muzyce typu Heath Hunter czy nawet Lambada... oczywiscie przy tym musi byc extra towarzystwo , bez tego nawet nie ma co zaczynac...

Zreszta Gajer widzial co robilem z kolezanka w Undergroundzie prawie po stole tanczylismy

KeyJey w jakim Undergroundzie ?
W Łodzi jest właśnie taki klub w którym grałem ponad trzy lata.
To ten sam ?
A 10 lat temu miałem już 15 wiosen, a nie 10, hi hi hi.

Zapomnialem o zespolach

Corona
Squeezer
i kultowyn U-96

Jakbyśmy zaczęli wymieniac wszystkie liczące się zespoły - miejsca by zabrakło...
A hity największe z mojej kariery to :
1. Buzzy Bus - You don't stop'99
2. Intermission - Planet love'95
3. Gigi D'Agostino - Bla bla bla'2000
4. World 'N' Motion - Because I love you'97
5. Captain Hollywood Project - Impossible'94

i wiele, wiele innych...

Cytat:
2003-09-05 12:46:58, KeyJey pisze:
Dlugo by wspominac o naprawde dobrych kawalkach...

Teraz w dyskotekach najczesciej puszcza sie piosenki ktore przypominaja nam lata beztroski ^_^ czyli wlasnie takie sprzed 10 lat... wszak wtedy my mielismy 10.

Dobrych kawałków 10 lat temu było mniej niż 15 czy 20 lat temu. Każdy z tamtych kawałków był przebojem przez rok czy dwa, a teraz maszyna zagra, komputer zmontuje, serwer odtworzy, streamer zbackupuje - i życie takiego kawałka trwa maksymalnie miesiąc. A te piosenki sprzed 10 lat miały w sobie jeszcze coś życia, słuchając ich nowych coverów koszulka mi się filcuje
Na szczęście mam MTVClassic, zwykłe MTV, vive itp wywaliłem w tunerze gdzieś na odległe pozycje.

PS. Proszę zauważyć, aby nie było wątpliwości, że NIE DYSKUTUJĘ O GUSTACH, A O UTWORACH.

Na szczęście mam MTVClassic, zwykłe MTV, vive itp wywaliłem w tunerze gdzieś na odległe pozycje.

PS. Proszę zauważyć, aby nie było wątpliwości, że NIE DYSKUTUJĘ O GUSTACH, A O UTWORACH.
[/quote]

A na MTV Classic panie znawco leca wlasnie bardzo czesto klubowe i popowe kawalki z ostanich 10 lat. A tak nawiasem bardzo nie lubie osob co maja klapki na oczy i sluchaja tylko jednego rodzaju muzyki i uwazaja tych co sluchaja innych gatunkow za kogos gorszego. W kazdym gatunku muzyki sa wyjatkowe zespoly, wykonawcy, wydarzenia. Nie da sie tego poprostu okreslic i powiedziec ze ten gatunek jest ok a tamten nie. . A tak nawiasem DEF LEPARD ma swoje miejsce w historii, ale dzisiaj juz coraz mniej osob wie kim byli i co grali.

Ja od zawsze, obecnie i nieustajaco Appetite for Destruction

qrcze, czy nikt tu nie slucha polskiego hip hopu?

To moje zdanie na temat hip-hopu