MotoNews.pl

[126]amortyzatory (KYB343071) gazowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
amortyzatory (KYB343071) gazowe niech ktos sie wypowie na temat tych amortyzatorow ktos kto je przetestowal w 126p czy twarde czy miekie czy nadaja sie do kjs dzieki

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2011-06-30 23:22:49 ]
[ powód edycji: to nie forum tylko fiata 126 więc [126] ]

mój znajomy zainstalował sobie takie amortyzatory kayaby w 126 i z tego co mowil raczej twardo. a do kjsu to moze jakies KONI kup?

kyb gazowe to są zwykłe amortyzatory, zadnej rewelacji, twardosc kilkanascie procent wieksza niz seria olejowa, także jak się spodziewasz jakiegos substytutu bilsteina, to zapomnij

no nie wiem bo np w garbusie jest mocno twardo na kyb, wrecz niewygodnie.

a takie pytanie tez mam czy mozna gdzies kupic jescze walek 555 kaluzy do 126p ?? a moze mi ktos go zalatwi

Odnosnie walka Kaluzy to od tego jest odpowiedni dzial czyli gielda pozdrawiam

na gieldzie to mozna pisac i pisac i tyle moze tu ktos mnie poratuje

Cytat:
2011-07-03 12:35:43, jazbata1987 pisze:
na gieldzie to mozna pisac i pisac i tyle moze tu ktos mnie poratuje

skoro nikt nie pisze po prostu nikt nie ma na pogonienie bystrzacho a co do wałka to poszukaj na forum nie pamiętam kto ale było w kilu postach poruszany ten temat.

to moze polecicie mi jakis walek
swiatka 385 nie ma jest 760 i gt i jest rewar ktory by sie nadawal
silnik ma byc z glowica -5mm

Cytat:
2011-07-04 18:52:06, jazbata1987 pisze:
to moze polecicie mi jakis walek swiatka 385 nie ma jest 760 i gt i jest rewar ktory by sie nadawal silnik ma byc z glowica -5mm

Jak się szuka wałka, to może zacząć szukać u źródła
http://www.swiatek.fora.pl/sportowe-walki-rozrzadu,5/fiat-126-sportowy-walek-typ-385,40.html

Lub zapytac uzytkownika pavlus o walki revaru.

Odświeżam temat, bo potrzebuję opinii na temat wspomnianych amortyzatorów. Jeździł ktoś z Was na nich? Twardość jak rozumiem zbliżona do seryjnych, a tłumienie lepsze niż w olejówkach? Jak z trwałością? Warto w ogóle inwestować w gazowe Kayaby, czy lepiej przerobić gazówki z Bravo (auto do codziennej jazdy, więc nie chcę żeby było przesadnie twarde).

KYB343071 znalazłem za 107zł/szt.

Fajnie dobijają te amory. W porównaniu do średniowiecznych olejaków maluchowskich jest niebo a ziemia. Na pewno zobaczysz różnice. Ja mam na tyle tylko i przed ich założeniem musiałem wyhamowywać do zera przed spowalniaczami Teraz jest dużo lepiej. Polecam

Ja mam w swoim Fiacie już od paru ładnych lat Kayaby. Nie pamiętam niestety czy gazowe czy olejowe ale opisane były Kayaba Premium, niebieskie
Polecam. Tłumią całkiem fajnie, pracowały z obniżonym zawieszeniem a nie widać po nich by coś im to przeszkadzało. Od seryjnych napewno dużo lepsze chociaż też nie żadne wyczynowe (bardzo twarde).

A zapomniałem napisać, że mam "Kyab exel G"

Cytat:
2012-01-26 20:29:27, RMC pisze:
Ja mam w swoim Fiacie już od paru ładnych lat Kayaby. Nie pamiętam niestety czy gazowe czy olejowe ale opisane były Kayaba Premium, niebieskie Polecam. Tłumią całkiem fajnie, pracowały z obniżonym zawieszeniem a nie widać po nich by coś im to przeszkadzało. Od seryjnych napewno dużo lepsze chociaż też nie żadne wyczynowe (bardzo twarde).

Premium to są olejowe chyba.

Na pewno olejowe.