Temperatura silnika i ogrzewanie wnętrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
W którym miejscu powinna znajdować się wskazówka cieczy chłodzącej w Fiat 125p??? Poza tym czy jest mozliwość żeby termostat przepuszczał? Chodzi ogólnie o to, że temp. utrzymuje mi się troszkę ponad drugą kreskę, a w środku nie za ciepło - na postoju nawet grzeje, natomiast gdy jadę i włączę dmuchawę to leci zimne powietrze:/ poza tym przy tym stanie rzeczy wąż do nagrzewnicy jest troszkę cieplejszy niż wąż od termostatu do chłodnicy... O co tu chodzi???

Zapomniałem nadmienić, że nagrzewnica jest nowa i zaworek się otwiera...

chodzi o to że jest -15 to raz a dwa że pewnie już pora kupić nowy termostat

trzeba dołożyć do pieca

termostat wymieniłem rok temu i nic nie pomogło...zwłaszcza, że termostat ten, który obecnie posiadam otwiera się przy 87 a nie przy 82 stopniach:/ Jest możliwość, że urządzenie grzewcze jest nieszczelne??? albo, że któryś z węży ma kiepski przepływ??? Pompa wody nowa, chłodnica i nagrzewnica też więc powinien grzać na maksa!!!Gdyby termostat był niepsrawny to raczej silnik by się nie dogrzewał - racja???

tektura przed chlodnice i pierwsze kilka kilometrow po odpaleniu przy minus 20 jechac max na 3 biegu, zaraz bedzie cieplo

Ja w nowym aucie mam problemy z dogrzaniem przy tych temperaturach

bo nowe mają gorsze grzanie niż starsze, to akurat norma

Podobno nagrzewnice z łady sa troszkę lepsze niż fiatowe. Pasują bez przeróbek ktoś wie ?

mam włożoną płytę przed chłodnice i ciepło leci takie se:/ wskazówka cały czas trzyma się troszkę poza 2 kreskę więc temp. silnika ma... może wymienię termostat i coś to pomoże albo po prostu musi tak być aczkolwiek wiem, że kiedyś ten fiacik grzał, że można było jeździć w krótkim rękawku nawet przy bardzo niskiej temperaturze na zewnątrz...