[K] opony 175/50/13 lub 195/45/13

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemanko,
kupię 2szt opon j.w

Nie interesują mnie sparciałe czy twarde jak kamień.
Fulda carrat i pirelli p7f odpadają.

Mam do sprzedania Yoko A539 175/50. Produkcja 2010, kupione 2011, przejechały tylko 3x Ca cup - więc stan ich oceniam jako prawie nowe dopiero co wyszorstkowane.
Na razie jeszcze na felgach i aucie, ale jak montuje inny komplet więc wkrótce będą do wzięcia.
Cena z komplet 4 sztuki 1100zł?

Upsss nie zwróciłem uwago że Kolega potrzebuje 2 sztuki.
Proponuję cena za 2 sztuki 500zł.

Dodam że sprzedaję je bo do Zastavy są trochę za niskie a poza tym przesiadam się na oryginalny rozmiar aby móc jechać w klasach oldtimer classic. Oponki nie są nigdzie zniszczone, uszkodzone czy coś tam.

[ wiadomość edytowana przez: DominikWrc dnia 2012-01-31 18:06:49 ]

zastanawiałem się nad a539.

Jak trzymają na mokrym? bo chyba tu będzie z nimi problem?
Zastanowie się nad Twoją propozycją

No wykasowałem o minikawcach ale już się kolega nadpisał że a539 jest bardzo dobrą oponą. Wg mnie to jest jedna z najlepszych normalnych opon. Dalej to już tylko semi slicki.
Co do mokrego to też się obawiałem, ale obawy się rozwiały na CA w NMnP - obejrzyj przejazdy po mokrym. Generalnie opony trzymają tak że ich nawet nie wykorzystuje bo mam za słabe (normalne) zawieszenie. Przy czymś twardym to by było jeszcze lepiej.
NMnP - moje

Dla porównania - Mad dogg też gania na a539
NMnP - madogg

[ wiadomość edytowana przez: DominikWrc dnia 2012-01-31 23:06:19 ]

[ wiadomość edytowana przez: DominikWrc dnia 2012-01-31 23:07:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: DominikWrc dnia 2012-01-31 23:08:16 ]

od a539 jest lepsza a048

Lepsza ale 175 A048 jest sporo węższa od A539, na szersze felgi niezabałdzo

-----------------
--=RACE TECH=--

7mio calowa felga

Nie twierdzę, że a539 źle trzyma na mokrym, ale akurat CA w Nowym Mieście to nie najlepszy wyznacznik, bo tam nawet na łysych i starych śmieciach było dość przyczepnie.

Cytat:
2012-01-31 23:02:52, DominikWrc pisze:
No wykasowałem o minikawcach ale już się kolega nadpisał że a539 jest bardzo dobrą oponą. Wg mnie to jest jedna z najlepszych normalnych opon. Dalej to już tylko semi slicki. Co do mokrego to też się obawiałem, ale obawy się rozwiały na CA w NMnP - obejrzyj przejazdy po mokrym. Generalnie opony trzymają tak że ich nawet nie wykorzystuje bo mam za słabe (normalne) zawieszenie. Przy czymś twardym to by było jeszcze lepiej. NMnP - moje Dla porównania - Mad dogg też gania na a539 NMnP - madogg [ wiadomość edytowana przez: DominikWrc dnia 2012-01-31 23:06:19 ] [ wiadomość edytowana przez: DominikWrc dnia 2012-01-31 23:07:24 ] [ wiadomość edytowana przez: DominikWrc dnia 2012-01-31 23:08:16 ]

podeślij mi fotki opon na

darek_jot@op.pl

A czy jest możliwość w Polsce kupienia A048?

nie, ale w uk kupuje sie bezproblemowo.

polecam www.midlandwheels.com

szybko i sprawnie sie z nimi wspolpracuje ( o dziwo, jak na brytoli ) maja tanie wysylki

Nie no ale za komplet wychodzi ponad 2,5tys zł
Za dużo jak na 13'stki. To R888 wychodzą taniej.

Bo A048 to jedyne semi slicki w rozmiarze 175/50. Markgum robi Primo w tym rozmiarze i NRally 165/55 za duzo mniejsza kase.

Robi ale nalewki a nie nowe kapcie ...

I każdy Markgum jak np kupisz komplet może być nalany na oponie od innego producenta, bo tego nie dojdziesz. To dyskwalifikuje je na dzień dobry...

-----------------
--=RACE TECH=--

Cytat:
2012-02-01 19:01:21, pyros pisze:
A czy jest możliwość w Polsce kupienia A048?

jest możliwość tylko trzeba czekać (min. 2-3 miesięcy) bo fabryka nie trzyma tych opon na stoku tylko robi pod zamówienie,
Yokohama uważa iż są to opony premium przeznaczone do sportu i nie mogą sobie pozwolić na wprowadzanie na rynek opon których mieszaka się zestarzała.
Imorterzy np. w Anglii zamawiają duże ilości i trzymają je czasami dość długo. Ja kupiłem w Anglii takie oponki i dostałem roczne opony
ale fakt że komplet wychodzi za około 2000