Problem z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Omega A 2.6i

Mam problem z wystrzałami
Po wymianie przewodów i wymianie membran w parowniku oraz filterka wszysko było ok.
Problem powrucił po około 2 miesiącach
Brak pomysłów co z tym fantem robić

świece sprawdzone? stawiam na nie...

pozdr.

a ja stawiam na lewe powietrze

Świece wymienione , przewody WN też.

może instalacja Epligaz - ta to lubi strzelać.

1. szukaj lewego powietrza (szczególnie okolice "klapki antywystrzałowej")
2. sprawdź kopułkę (i palec) rozdzielacza i przeczyść (ew. wymień)

[ wiadomość edytowana przez: darq dnia 2003-09-28 15:54:49 ]

Czesto wystrzaly gazu (o ile nie bylo ich wczesniej) zwiastuja jakis problem z zaplonem. W moim po roku bezproblemowej jazdy mialem wystrzal. Na Techu okazalo sie, ze mam zapisany blad czujnika walu. Po wymianie jest OK. Bylo to jakis miesiac temu. Od tego czasu nie mialem zadnego wystrzalu. Oczywiscie (tak jak napisaliscie) standardowo przewody, swiece, nieszczelnosci dolotu.

Witam
Ja mialem taki czas ze prawie sie do wystrzalow przyzwyczailem......... Bylem w 5 roznych warsztatach LPG i nic... Nikt nie potrafil temu zaradzic (elektryka byla jaknajbardziej ok). Dopiero zaklad we Wroclawiu po kilku moich postach zaoferowal pomoc za ok 1000pln, ba nawet stwierdzili ze dadza na to gwarancje , ze nie ma prawa strzelic. Niestety nie skorzystalem bo mieszkam w Kwidzynie a to prawie drugi koniec Polski. No i tak kulam sie z niepewnoscia pod noga do tej pory ). Poprostu nauczylem sie jezdzic inaczej... ale to juz nie to. Aha mam instalacje Elpigaz....
Pozdr
Arek

p.s.
Slyszalem, ze niektorzy potrafia zaradzic strzala przekladajac dolot gazu jak najblizej silnika skracajac w tym momencie droge i zmniejszajac ilosc gromadzonego gazu, slyszeliscie cos na ten temat?

Kiedyś w Vectrze A też miałem problemy ze "strzałami". Uszkodzony był halotron w aparacie zapłonowym. Ale to stare dzieje......
Obecne auto też potrafi strzekić ale sporadycznie i tylko wtedy gdy jeżdżę bardzo dynamicznie. Instalacja Elpigaz Leonaro PRO.