Samara pływak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam szybkie pytanko wie ktos jaka powinna byc szczelina miedzy gaznkiem a plywakiem w samarze 1.3 gaznik

Akurat miałem pod ręką:

Zdjęcia z książki Ossowskiego do Samary.

skad ja weme taki sprawdzian?

Mam problem z gaznikiem wszytko powymieniane dysze gumki itd...

Dodaje gaz powoli wsyztko jest ok

A jak nacisne gwaltownie to silnik sie dusi i diusi i nagle wyrywa....

To na 100% zwiazane jest z powietrzem gdyz zrobilem test wlozylem do gardzieli rekawiczke;DD akurat mamy zme i btyla pod reka.
rekawiczka przytkala nieco gardziel i niespodziewanie przy dodoaniu gwaltowym gazu silnik wyszkoczyl jak filip z konopi tak jak powinno byc...

Prosze o pomoc?

Cytat:
2012-02-07 14:43:41, manacha pisze:
skad ja weme taki sprawdzian? Mam problem z gaznikiem wszytko powymieniane dysze gumki itd... Dodaje gaz powoli wsyztko jest ok A jak nacisne gwaltownie to silnik sie dusi i diusi i nagle wyrywa.... To na 100% zwiazane jest z powietrzem gdyz zrobilem test wlozylem do gardzieli rekawiczke;DD akurat mamy zme i btyla pod reka. rekawiczka przytkala nieco gardziel i niespodziewanie przy dodoaniu gwaltowym gazu silnik wyszkoczyl jak filip z konopi tak jak powinno byc... Prosze o pomoc?

Dodam ejszcze ze swiece nowe ngk przewody nowe palec kopulka nowe i ze na gazie wsyztko ok modul sprawdzalem podpinaja drugi to samo cewke tez wiec odpada gaznik czysczony...
Pod gaznkiem nowe usczzelki plus troche sylikonu...

Cytat:
skad ja weme taki sprawdzian?

Narysowałem na kompie zgodnie z wymiarami, wydrukowałem, nakleiłem na tekturkę i wyciąłem stanleyem, z blachy bym na pewno równiej nie zrobił, a plexi żadnego nie miałem :/
Na "oko" to jak górną część gaźnika masz odwróconą pływakiem do góry, to pływak powinien być w miarę poziomo i między nim a korpusem powinna być przerwa (nie powinny się stykać).
Na "czuja" czy pływak nie ociera o ścianki słychać jak skręcisz gaźnik i będziesz go w ręku odwracał.

Cytat:
Dodaje gaz powoli wsyztko jest ok
A jak nacisne gwaltownie to silnik sie dusi i diusi i nagle wyrywa....

Jak zdejmiesz filtr i otworzysz mocno przepustnicę ręką to widać że z dyszy pompki przyspieszacza sika benzyna? To dobrze widać przy wyłączonym silniku.

Strzelam trochę niestety

Wklejam wszystkie strony dotyczące gaźnika.
Gaźniki Solex były też w klasykach, więc może się komuś kiedyś przyda.