Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Final F&F Wolny Słuchacz :) Ściera 2.0 Śląsk | 2008-05-16 20:01:10 Witam
Instalacja w 25 letnim fiacie nadaje się do wymiany. Posłuszeństwa odmawiają podstawowe elementy począwszy od oświetlenia na wycieraczkach kończąc. Posiadam całą kompletną instalację z 126 EL z roku 98 w wersji town. Przednią oraz tylną wiązkę. Jako że instalacja jest pewna, nowsza, lepsza (H4 bez wiekszych kombinacji) i pewnie dużo bardziej niezawodna, zdecydowałem ze przełożę ją do malego. Myślę że dam radę z większością elementów, ale nie bardzo mam koncepcje na to, jak połączyc instalację z "kapliczką" ST, którą mam zamiar zostawić orginalną. Mam nadzieje ze uzyskam pomoc. BTW na co ewentualnie należy zwrócić uwagę? (silnik również bedzie nowy, wiec elementy jak nano czy czujnik są oczywiste.) Pozdrawiam |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-05-16 20:30:24 Poszukaj - bylo. Bedziesz musial przerobic kostki od licznika i przelacznikow z deski, no tak jak mowisz - albo dajesz nanoplexa albo przerabiasz wiazke pod silnik z st, dajesz lampy h4, i chyba tyla. Pamietaj ze musisz miec puszke bezpiecznikow i cala reszte. |
jacol_placol F&F Wolny Słuchacz :) 126p 1,2mpi, Octavia. warszawa | 2008-05-16 21:25:20 No stary to witaj bo ja mam ten sam temat instalacja z EL w 77 roczniku a tez mysle jak polaczyc kabelki z kapliczka. |
![]() fifi PF 126 BIS, W202 230 ... Toruń | 2008-05-17 10:13:47 http://klub.chip.pl/krzysiekz/fiat126p/kap2fl.htm tu tylko że odwrotnie ![]() |
![]() ziemczon Warszawa | 2008-05-21 18:27:12 Nie bedzie rowniez pasowal przelacznik zespolony pod kiere, i te przelaczniki, ktore sa w EL przy zegarach. |
![]() FortenZ Cieciułów | 2012-03-02 19:07:00 W elegancie nie ma bata żeby coś jebło w instalacji, jest to praktycznie instalacja bezobsługowa, chyba że szczury ci kable przegryzą ![]() |
![]() Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2012-03-02 19:11:00 jak dobrze kojarzę to wrzystkie rzeczy są na większej ilości bezpieczników, sa przekaźniki do świateł i sama w sobie jest nowsza wiec i ma lepsza przewodność, mniej zaśniedziałcy styków.
Przy budowanie rajdówki myślałem czy by nie przekładać z el instalacji ale w sumie nie znalazłem żadnych większych mankamentów po za brakiem przekaźników na światła, a i część tak trzeba sobie dorobić jak halogeny, obrotomierz, temperaturę oleju. |