MotoNews.pl

Jak wykopać samochód ze śniegu ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś zna jakiś skuteczny sposób na wydobycie zakopanego samochodu ze śniegu? Zdarzyła mi się ostatnio taka historia jak na tym filmie. Przyznam, że to lekko kłopotliwe Youtube

[ wiadomość edytowana przez: automaniak122 dnia 2011-01-04 02:03:53 ]

ja worze ze sobą wiaderko popiołu ciekawe jak by zadziałały łańcuchy na takie warunki

Ciekawe, czy ktoś produkuje jakieś specjalne podkładki czy inne takie... do wychodzenia z takich sytuacji. Może ktoś znalazł coś takiego?

Ja tez sie tak zakopałem w zeszłym roku. Pogrążyliśmy 3 auta I pomógł dopiero rolnik z URSUSEM. Prawie pół nocy spędziliśmy na drodze pod lasem bo mi sie cholera skrótów zachciało

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Cytat:
2011-01-04 23:22:46, Biały pisze:
Ja tez sie tak zakopałem w zeszłym roku. Pogrążyliśmy 3 auta I pomógł dopiero rolnik z URSUSEM. Prawie pół nocy spędziliśmy na drodze pod lasem bo mi sie cholera skrótów zachciało

W tą zime widziałem podobną sytuację goście w audicy utkneli o 3 w nocy na zadupiu co są 3 domy w okręgu 5 kilometrów dopiero o 8.00 gość ledwo co ich wyciągnął c-330-stką

ja worzę łopatę w bagażniku(nie taką plastikową czy drewniana do śniegu tylko zwykłą metalową. Dobrze też mieć ze sobą kilka gałęzi albo jak ktoś wcześniej pisał popiół.

widzę, że producent podręcznej wykopywarki samochodów mógłby zarobić miliony

To co Automaniak... Jakiś wspólny patencik?

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Na razie moje zwoje mózgowe nie są w stanie niczego sensownego wymyślić, więc na patencik raczej nie ma szans
Miałem lekką nadzieję, że może ktoś już coś takiego produkuje i coś zaradzę na to swoje zakopywanie samochodu. Ale widzę, że to chyba problem bez wyjścia... No chyba, że straż pożarna... wspaniałe chłopaki... Kiedyś już mnie wyciągali, ale mogą interweniować tylko wówczas, gdy zakopany samochód stanowi zagrożenie dla innych...

[ wiadomość edytowana przez: automaniak122 dnia 2011-01-08 02:01:11 ]

Na pewno nie ruszac sie bez łopaty,co z popiołem to nie wiem

Najlepiej zostawić i poczekać aż śniegi puszczą