| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rallyfilip (M) Furious Moderator Fiat CCS x 2 Tychy | 2012-03-12 21:36:26 Najlepiej, żeby miały homologację FIA, wtedy wiesz, że zadziałają w razie czego. Tu znalazłem najtańsze KLIK
|
poldoford Poldoford Niedrzwica Duża | 2012-03-12 22:30:20 dzięki za linka. |
poldoford Poldoford Niedrzwica Duża | 2012-03-12 22:34:36 kubły są planowane na sztywnych mocowaniach |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2012-03-12 23:47:45
to jeszcze moim zdaniem kwestia tego jaki masz napinacz tych pasów, czy w ogóle jest, bo jak spinasz się mocno do fotela to działać jak powinno będzie. Ale w momencie gdy pasy nie są napięte to raczej więcej szkód niż plusów, ja przeżyłem połamanie kręgosłupa i mam 3 kręgi szyjne praktycznie nieruchome (normalne pasy normalny samochód) więc raczej nie polecam niepewnych eksperymentów |
Jesion128 F&F Sympatyk Łódka Bols Szuflandia | 2012-03-13 08:37:44 Dzialać będą, ale wygodniej będzie z kubłami. Przy zwykłym fotelu pas górny wiecznie bedzie ci spadał na podłoge i dopiero po niewygodnym załozeniu go na ramię i naciagnięciu będzie się trzymał. Przy dzisiejszych cenach kubłów juz za 300-400zł można kupic jakis przyzwoity fotel i wtedy bedzie to miało ręce i nogi. |
Piatka F&F MEMBER PF 125p in progress :) Kraków | 2012-03-13 09:40:27 Przerabiałem niedawno temat pasów szelkowych.
Jeżeli chcesz mieć ECE (homologację drogową) na pasy to niestety odpada centralna klamra w większości. Centralną klamrę i ECE ma jeden model Schrotha (Sandtler również, ale to te same pasy) - Clubman www.schrothshop.de/popup_image.php?pID=106&imgID=0 Na evo.org te pasy oferował ktoś po 580pln/szt Ze swojej strony mogę polecić pasy OMP 4M, 3" góra, 2" dolne pasy, homo ECE. Może nie wyglądają tak "rasowo" jak pasy z centralną klamrą ale w razie kontroli drogowej i przeglądu nie będzie niemiłej niespodzianki. Cena ok 400 pln/szt. Jeżeli chodzi o tanie pasy to też rozważałem kupno ale stwierdziłem, że jak ma mi pas pomóc to lepiej dołożyć kila pln. Poza tym sprawdź w których wypina się pas "jajowy" - nie we wszystkich da się spiąć klamrę bez tego pasa. [ wiadomość edytowana przez: Piatka dnia 2012-03-13 09:42:34 ] |