[128] Fiat 128 3p 1977

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Pragnę przedstawić Wam historię pewnego Fiata 128 3p.
W 1977r samochód został zakupiony przez mojego sąsiada w Pewexie, za dewizy ("made in Poland"). Samochód utrzymywany w stanie nienagannym budził wielkie zainteresowanie. Poprzedni właściciel traktował Fiacika "lepiej niż własną żonę". 128 całe swoje życie było garażowane, nigdy z zamkniętymi drzwiami (żeby uszczelki się nie wygniatały!!) oraz z otwartą tylną klapą i podpartą odpowiedniej długości rurką półką tylną (żeby gumy się nie naciągały!). Śniegu samochód nigdy nie widział, a deszcze to sporadyczna niespodzianka podczas powrotów do domu. W okresie jesienno-zimowym samochód stał na specjalnie przygotowanych koziołkach.

10 marca 2008 roku po wielu próbach udało się przekonać starszego Pana, że samochód na pewno trafi w dobre ręce i moje marzenie z dzieciństwa stało się faktem!!
Fiat 128 3p 1977 w perfekcyjnie zachowanym stanie fabrycznym, przebieg 59tyś km!
Samochód z powodzeniem wystartował w kilku imprezach MPPZ jak również w 2010r w Classicauto CUP (1miejsce w klasie do 1600
)

W najbliższym czasie dodam więcej zdjęć!

gość tak dbał o auto a Ty je gdzieś tyrasz w zawodach

śliczny
dawno nie widziałem równie pięknego 3p w polsce to rzadki obrazek

Piekny,własnie składam identyczny model ,w tym samym kolorku tyle ,ze rocznik 1979 i juz czarne dodatki.

o tym samym pomyślałem co bimber: piszesz jak to pierwszy właściciel chuchał i dmuchał na niego a tu JEB Twoja pierwsza fota jak orasz nim pobocza toru

Trzeba było pająki z wydechu troszeczkę przegonić! Spokojnie, już sobie odpoczywa w garażu

Bimber, Krauzer, może zostawcie to plebejskie auto i jedźcie do Goodwood nawracać tych szalenców tyrających auta za miliony dolarów...

Elegancki!! Gratulacje; jest boski, u nas w kraju nie widziałem jeszcze takiej igiełki, w Czechach kilka już spotkałem w podobnym stanie.

-----------------
Fiat 124 Spider, Fiat 125, Fiat 125p, 126p, Fiat 500, Fiat 600, Fiat 850
www.jarcar.net

fajny sprzęt , na filmikach widziałem że całkiem sprawnie się przemieszcza
90% 8-ek jest czerwona

Czy fotki twojego Fiata nie są przypadkiem w numerze KaPRL deagostini poświęconemu właśnie temu modelowi?

Nic mi o tym nie wiadomo.

Jest na samym końcu "na rozkładówce"

Jak możesz to wyślij skan jakiś, nie mogę znaleźć na necie

Nie chciało mi się uruchamiać skanera, ale myślę, że to wystarczy

Dzięki wielkie kolego!

Nie ma za co. Jak będziesz chciał to odpalę skaner i może uda się wtedy dokładniejszy materiał skleić.

Postaram się kupić ten numer, jak się nie uda to będę Cię najwyżej prosił o skany

Możesz w każdej chwili zamówić archiwalny numer na stronie wydawcy
http://www.deagostini.pl/index.php?co=a&id_kol=24
Ale ten z Fiatem 128 powinien być do dostania w obecnym obiegu.

ok ok, dzięki

A co tam, pochwale się...Fiacik wystąpił w najnowszym odcinku Legend PRLu na Tvn Turbo, w 3 odcinku