OSZUST dzialajacy na roznych forach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dalem sie zrobic w jelenia na forum elektroda.pl

Koles grasuje po roznych forach, przeczytajcie watek z forum audi80:

http://www.audi80.pl/nie-polecam-uwaga-oszust-mrozental888-lub-marek-brodzinski-vt64923.htm

tez zostalem podobnie drapniety (ale ze mnie pacan) na 80 ziko, platne paypale, sprawa juz zgloszona, kasa zamrozona ale potrwa zanim ja odzyskam, ku przestrodze, mnie dybnal z maila :

Marek Brodzinski
marek.kozak@vp.pl

Cytat z innego forum:

"Na roznych forach krazy oszust o roznych nickach, podajacy rozne dane osobowe, ale zawsze ten sam nr konta 11114020040000310270274320

Gosc wyszukuje tematy w ktorych ktos poszukuje jakis czesci, pisze na pw, ze posiada takie na sprzedaz w bardzo dobrych cenach i prosi o wplate z reguly niewielkich kwot (czesto w granicach 50zl).

Wpiszcie sobie w google ten nr konta, to pokaze sie sporo tematow od oszukanych.

Watpie czy pojawi sie u nas, ale kazdy jest zarejestrowany tez na innych, bardziej tematycznych forach a tam najczesciej grasuje ten cham."

Chłopcy numer IBAN wskazuje na BRE Bank S.A. Więc zapewne jest to konto w mBanku.
W Polsce nie da się założyć konta na osobę fikcyjną z fikcyjknym numerem pesel i dowodem osobistym, bo prawo bankowe wymaga sprawdzenia dokumentów klkienta w MIGDZ (baza dokumentów zastrzeżonych) oraz numeru PESEL (weryfikują systemy bo jest na to algorytm).
Zatem kutas po drugiej stronie bankomatu ma jak najbardziej namierzalne imię i nazwisko i personalia. Nie macie znajomych co robią w mBanku. Sprawdzą po koleżeńsku...

Taaa, a konta na żula czy na skradzione kwity to sie nie da założyć?

ku przestrodze kolejny pan:

Tomasz Szbelski
Karpacz

na forum jako hamikowaty, wyłudził ode mnie 140 zł, policja jak do tej pory sprawy nie załatwiła i podejrzewam nie załatwi.

i ja dodam jeszcze jednego:
PIOTR LEŃCZUK 11102030170000270202365187

dziabnał mnie na 70 zł

[ wiadomość edytowana przez: tadzik128 dnia 2012-04-17 16:57:53 ]

Cytat:
2012-04-17 15:31:52, Furiosus pisze:
Chłopcy numer IBAN wskazuje na BRE Bank S.A. Więc zapewne jest to konto w mBanku. W Polsce nie da się założyć konta na osobę fikcyjną z fikcyjknym numerem pesel i dowodem osobistym, bo prawo bankowe wymaga sprawdzenia dokumentów klkienta w MIGDZ (baza dokumentów zastrzeżonych) oraz numeru PESEL (weryfikują systemy bo jest na to algorytm). Zatem kutas po drugiej stronie bankomatu ma jak najbardziej namierzalne imię i nazwisko i personalia. Nie macie znajomych co robią w mBanku. Sprawdzą po koleżeńsku...

Sam pracowałem w mBanku jakieś 3 lata i z tego co pamiętam to system, na którym pracowaliśmy uniemożliwiał jakikolwiek dostęp do danych klientów jak PESEL, adres itd, ale znajomych tam jeszcze mam to zapytam czy coś się da zrobić.

Jak będę coś wiedział to napisze.

[ wiadomość edytowana przez: madmat dnia 2012-04-17 19:00:12 ]