8-) Instrukcja, ksiązka serwisowa......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Słuchajcie mam Omesię B 95 2.0 8 zaworków 115 koników i wiele problemów z nią związanych. Czy może któryś z was posiada bądź ma dostęp do instrukcji obsługi lub ksiązki serwisowej do ww. auta. Wiem że takie książki mogą być w ASO ale nie mam tam żadnych znajomych. Próbowałem taką książeczkę kupić lecz nigdzie nie można jej dostać ( ostatnio spotkałe ale do omesi A a nie B). Jeżeli możecie mnie poratować bądz podesłać jakąś stronkę www dajcie znać.
Pozdrawiam

a trzeba było sobie najpierw stronę obejrzec potem walic na forum pytanko. mamy cos co nazywa sie INSTRUKCJĄ OBSŁUGI - poszukaj w GARAŻU

tutaj:

LOS OMEGAS INSTRUCTIONES

Jestem nowy wybaczcie
Trzymajcie się

TZN że omega B nas żegna?

Dzięki lob za informacje lecz na tej stronce do mojej omesi nie wiele mogłem znaleść. Jedynie instrukcja obsługi. To dużo lecz za mało danych technicznych. Nie wiem i może wyprowadzicie mnie z błędu ale przypadkiem czy mój silniczek 2.0 8 zaworków nie występuje w Omedze A?
Próbowałem ściągnąć instrukcję do tych silników z podanej wcześniej przez lob-a stronki. Niestety pomimo mojej stałki instrukcja dotycząca omegi A silników bęzynowych jest nie do ściągnięcia. Jeżeli znacie inne źródło dajcie znać.

Ps. a i jeszcze jedno omesia for ever. Najpierw Omegą A jeździł mój ojciec. Teraz ja jeżdzę omegą B. Jak troszkę uzbieram kasiorki staruszką będzie jeździła moja żona a ja nowszą z większym silniczkiem ale też B.
Pozdrawiam

Zdarzał sie egzemplarze omegi B z silnikiem takim samym jaki był w A. Było tego mało a silnik byl produkowany do 1997. W sumie 9 lat i kilka miesiecy. Jego oznaczenie to oczywiscie C20ne ale w omie B mogl byc niece inaczej oznaczony. Silnik nie do zarznięcia.
Oczywiscie polak potrafi.Z instrukją cierpliwie ja ostatnio ciagnalem schematy, dlugo to trwało ale sie udało.

w B to jest X20SE (trochę danych jednak jest w instrukcji obsł. B na podanej stronie)

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec