Chromowane dekle (grzybki), a felgi 14" od Poloneza Trucka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, jestem nowy na forum
Mam pytanie, mam Ładę 2106 i chcę kupić felgi stalowe 14" od Poloneza Trucka bo bo przejrzeniu kilku tematów wydaje mi się to najrozsądniejszą opcją. Wchodzą bez problemu, poprawia się wygląd i prowadzenie i cena jest ok. Mój plan zakłada również poszerzenie tych felg, ale tylko troszkę (ok 1 cal). Czytając tematy dotyczące felg znalazłem informację, że na te felgi nie wejdą chromowane dekielki, na których mi baardzo zależy, ale że można je jakoś prze3robić na tokarce. Nie jestem biegły w sprawach technicznych więc będę musiał to komuś zlecić. Pytanie jest, a właściwie są takie:

1) czy ktoś może potwierdzić (z autopsji), że da się to zrobić
2) opisać jak to zrobić
3) napisać w jaki specu mi to zrobi
4) i powiedzieć jaki to jest koszt?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź, a jeżeli było to gdzieś dokładnie opisane to proszę o link i przepraszam za powtórkę

Nie da rady bo felgi z trucka nie maja tych 3 przetloczen na ktorych sie trzymaja dekielki. Zreszta po co Ci dekielki - poszerzane stalowki wygladaja same juz wygladaja swietnie, byle byly ladnie pomalowane.

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=13991&c=12&f=22&hq=felgi&start=100

tu Grzegorz 2107 pisał coś o tokarce itp. żeby te grzybki dopasować.
Grzybki muszą być bo taka jest moja koncepcja

Może ktoś ma jakiś pomysł?

Czyli jak rozumiem nie o dekle chodzi, ale o małe dekielki wkładane w otwór centralny felgi?
Jeśli tak, to musisz 1,5 mm ze średnicy zgubić (z 58,5 na 60).

niestety, ale chodzi mi o te chromowane grzybki. Skoro się nie da to pytanie czy są jakieś 14 calowe stalowe felgi na które da się zamontować te dekle i pasuję rozstawem do Łady?

Proponuję więcej wątków ciągnąć z tym samym pytaniem. Obawiam się, że więcej to wzbudzi irytacji niż chęci odpowiedzi na powielaną kwestię.

Przepraszam, ale chciałem żeby temat był widoczny bo baardzo zależy mi na czasie ponieważ moja Łada za 2 tyg opuszcza lakiernię i chciałbym w tym czasie zrobić coś z tymi kołami, a nie uśmiecha mi się robić 13" jeśli okaże się ze można zrobić 14". Jeszcze raz sory za "śmiecenie".

znalazłem Coś takiego :
http://allegro.pl/dekielki-kolpaczki-lada-2107-nowe-kpl-chromowe-i1511504759.html

Odświeżam temat. Czy może ktoś na 100% potwierdzić, że te dekielki:

da się założyć na poszerzane stalówki od Poloneza Trucka?

Wedlug mojej wiedzy, nie zalozysz. A co, te felgi z szachownica, sa 14'' od trucka?

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Tak, od Trucka. Szachownica najprawdopodobniej wyleci bo nie jestem do końca przekonany czy będzie pasować do mojej Łady.
Koncepcja jest taka żeby wmontować w środek te małe chromowane dekielki od 2107, ewentualnie założyć chromowane dekle od 2106 ale to już więcej rzeźby niestety:/
A skąd wiesz, że to ja je kupiłem?

Rozmawialem z Wojtkiem z Krakowa.

-----------------

Cytat:
2012-01-26 09:42:37, SzokoLada pisze:
Rozmawialem z Wojtkiem z Krakowa.

Szkoda, że ta jego złotówa poszła na żyletki.

Wracając do tematu, jeśli ktoś coś wie o jakichś dekielkach, które będą pasować na stalowe felgi od poloneza trucka to prośba o info.

Ja jak dowiedzialem sie o ze zlomowaniu jego 7ki, pomyslalem swoje. Auto w dobrym stanie i to naprawde dobrym oddac na recykling za 700zl. Zabil mnie ta wiadomoscia. Srodek byl w niej przypiekny, chcialem go odkupic, ale niestety juz sprzedany. Chlopak mial juz dosc, bo sprzedawal na allegro ja kilka razy i za kazdym razem licytowal ja jakis pajac, ktory potem polozyl ch.. na to ze wygral aukcje. Wiec zrobil, jak zrobil. Takie male OT , ale chyba warto poruszyc taki temat.

-----------------

Cytat:
2012-01-26 11:32:56, SzokoLada pisze:
Ja jak dowiedzialem sie o ze zlomowaniu jego 7ki, pomyslalem swoje. Auto w dobrym stanie i to naprawde dobrym oddac na recykling za 700zl. Zabil mnie ta wiadomoscia. Srodek byl w niej przypiekny, chcialem go odkupic, ale niestety juz sprzedany. Chlopak mial juz dosc, bo sprzedawal na allegro ja kilka razy i za kazdym razem licytowal ja jakis pajac, ktory potem polozyl ch.. na to ze wygral aukcje. Wiec zrobil, jak zrobil. Takie male OT , ale chyba warto poruszyc taki temat.

Wiem, wiem, znam całą historię. Też długo gadaliśmy z Wojtkiem przez telefon. Wnętrze chyba pojechało na złom z całą resztą, Wojtek mówił, że nawet lewarek musiał zostawić. Też miałem ochotę na te fotele:/ Szkoda, wielka szkoda, ale takie życie...

Takie pytanko. Oryginalne felgi od trójki różnią się czymkolwiek od szóstkowych?

Jezeli nikt nic nie kombinowal, to sa takie same.

-----------------