Co ma wspolnego Bond i Fiat 125 :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem czy ogladaliscie nowego Bonda ? Die Another Day ?
W jednej scenie kiedy Bond...James Bond przebywa na Kubie przejezdza obok zielonego fiacisza 125 classic

Oglądałem ale powiem szczerze że nie zwróciłem uwagi.Zaraz chyba odpalę ten film i zobaczę

A co w kinie pracujesz ?

Jak już jesteśmy przy filmach - w sobotę leciała na TVPolonia świetna komedia "U Pana Boga za piecem" a w roli głównej tam polonez komendanta , nieoznakowany lakier błyszczący koloru ciemny brąz i co ciekawe z atrapą Oriciari
policjanci jeździli "borewiczem"

To jak juz w temacie polskich filmów i serialów to nie tak dawno na polonii leciał film w którym jakiś młody chłopczyna pomykal polonezem po jakims placu a pozniej go zatrudnili w teamie rajdowym

Chyba chodzi Ci o "Dom".
Bonda ogladalem, ale nie zauwazylem - film do powtorki

Najlepszy to był chyba motyw z "Bruneta wieczorową porą" jak kanciakiem z warsztatu gościu odjechał na dwóch kołach - bo mostek był za wąski (Mam nadzieję, że nie pomyliłem filmów)
A w którymś z Bondów to Bond laszerem przeciął Ładę na pół, hehe
Dzbanek

"Panowie! Pijcie dalej beze mnie. Ja juz widze białe samochody"

Panowie,najlepszy był fiacior akropolis w "Życiu na gorąco" w kolorze bahama yellow.A co do borewicza to przez pierwszych kilka odcinków jeździł pieknym PF koloru brązowego i ścigał się nim po Warszawie lat 70.
"Brunet...":
-dzień dobry panie Jurku,mam świeży towar dla pana.
-panie Jasiu kochany,żadnych migaczy,mnie wszystko dzisiaj miga"

Nie ma jak w "fuksie" policjant zajada obiadek w Caro "mariocie"

z tego co pamiętam, najwięcej samochodów z fabryki FSO, było w serialu "ZMIENNICY"

W "Brunecie" jeździła ladna pelasia do której linkę sprzęgła dostali u rzeźnika w zamian za załatwienie wózka dla bliźniaków

"Jaka ja jestem głupia!Ja myślałam że jak ja mam czystą rękę a pan brudną to ja się nie pobrudzę"
"Miło mi Kowalski jestem"

Jedna czy dwie (chodzi o flaszki)? Jedna, wozem jestem ) Nie pamietam filmu, chyba Mis

Aaa przypomnialo mi sie jak w filmie "chlopaki nie placza" policyjny poldek "gonil" tych malolatow w Volvo )

Oddam nerke za auto z FSO

gonił?????? ten poldon byl na lince holowniczej ,bo wczesniej było
" NO TO WŁADZIU!! ZA BEZPIECZNY WEEKEND " i chlup do geby

Cytat:
gonił?????? ten poldon byl na lince holowniczej ,bo wczesniej było
" NO TO WŁADZIU!! ZA BEZPIECZNY WEEKEND " i chlup do geby

a czy kolega nie zauwazyl ze GONIL bylo w " " kto ogoladal to wie o co biega

no a mi sie też podobał Polonez w 07 zgłoś sie, i te pościgi..........w końcu od tego sie wzięło określenie Poloneza - borewicz;

z tego co zostalo ustalone na liscie mailingowej fso, to Adamus chyba mowil ze to stara lada

Cytat:
A co w kinie pracujesz ?

Nie Koniu , W POLPAKU
Mam ten film już na płycie

mam fotke nie duzo widac niestety
ale widac ze przod cały jest kwadratowy i nie jest to na pewno łada

No to niezła zagadka. Albo ja jestem ślepy (znaczy niedowidzący) albo tam nie ma żadnego auka podobnego do PF czy nawet do ŁADY !!! Koniu powiedz chociaż w którym miejscu na zdjęciu, bo ja widzę tylko sylwetkę srebrnego auta (na pewno nie PF)