| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
b_artman Łada 2103 Koszalin | 2012-07-09 15:30:15 Witam.
Czy ktoś mi może podpowiedzieć z czego są zrobione listwy w klasykach? Już różne wersje słyszałem (domorosłych specjalistów), a może ktoś będzie miał konkret informacje - stal + chrom lub nikiel czy nierdzewka? Może to trochę głupie ale zupełnie się na tym nie znam ![]() |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2012-07-09 16:23:05 Mnie tez to intetesuje ![]() ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
b_artman Łada 2103 Koszalin | 2012-07-09 20:06:37 Rozwijając temat (gwoli wyjaśnienia).
Mam 4 listwy na nadkola, dwie na lewy przedni błotnik (w tym banan) oraz 2 na progi, które mam podziurawione bo poprzedni właściciel je przynitował
Chciałem je naprawić i znalazłem gościa co miał mi zachromować, ale powiedział, że najpierw sam muszę je zaspawać. Inny koleś mi zaspawał, ale potem niestety z tym poprzednim się nie dogadałem. Zacząłem szukać kogoś innego i trafiłem z kolei na innego gościa - pokazałem mu towar, a on stwierdził, że mimo że na magnes łapie to to jest nierdzewka i teraz to on już się nie podejmie bo spawy by trzeba znowu rozwiercać i zaspawać drutem nierdzewnym
Dałem wobec tego komuś jeszcze innemu (przez ojca) i ponoć (nie widziałem tego) zaczął spawać drutem nierdzewnym i mu się zaczęło pienić - stwierdzenie było takie że to zwykła stal, poniklowana! Ręce mi opadają. Najchętniej to bym kupił całe tylko skąd. Ostatnio kupiłem pięć lewych bananów, tylko że w paczce dostałem pięć prawych i sprzedający twierdzi że nie ma lewych. Masakra. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2012-07-09 20:37:33 Ktos cie robi w balona, bo spawalem nierdzewke zwyklym drutem i spawalem zwykla stal nierdzewka, wiec kwestia oslony, w ktorej spawasz. Pewnie gosc od spawania nierdzewka, zapomnial, ze ma byc tylko sam argon. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
b_artman Łada 2103 Koszalin | 2012-07-10 10:12:17
No cóż, możliwe - jestem laikiem w tych tematach. Ale dlatego też liczę że znajdzie się ktoś to będzie wiedział coś o tych materiałach i podpowie. |