Chłodzenie mechaniczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy zamontowanie takiego wiatraka od niwy (np. na lato) poprawiłoby chłodzenie łady 2104?wiatrak niwa
Oryginalny mam taki:
wiatrak 2104

ale to wygląda na sam wiatrak - śmigło.
a potrzeba jeszcze wiskomufę.

Wisko-co, to coś jeszcze trzeba dokładać? Chodzi o to czy sama zamiana wiatraka na ten od starej nivy z 6 skrzydłami da lepszy ciąg powietrza niż ten z 4?

Z tego co czytam na ruskim forum, to już nazywa się tuning układu chłodzenia. Ale nic ci nie pomoże jak wymiana na nowa chłodnice, której to koszt zaledwie około 50 zl.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Cytat:
2012-09-07 22:30:14, SzokoLada pisze:
Z tego co czytam na ruskim forum, to już nazywa się tuning układu chłodzenia. Ale nic ci nie pomoże jak wymiana na nowa chłodnice, której to koszt zaledwie około 50 zl.

i to jest najlepsza rada.
czyta chłodnica + sprawna pompa + sprawny termostat i wystarczy.

grzehu - zagotował ci się w tym sezonie ? czemu chcesz usprawniać chłodzenie ?

Jeżeli masz wentylator elektryczny to wymiana samego śmigła nie pomoże - ograniczeniem będzie moc tego silnika.

Mam mechaniczne na kole od pompy, a myślałem jak tanim kosztem (np wymiany samego wiatraczka za 20zł) poprawić chłodzenie,
a to że chłodnica nowa by pomogła to sie domyślam.
Jakaś chyba miedziana na allegro: chłodnica
Nie jest to zbyt wysoka cena ale nie mam musu (moja nie cieknie, przepłukana ostatnio).

Jest coś takiego jak kamień. Kamień jest w tym przypadku izolatorem. Możesz go płukać i płukać, a i tak on tam zostanie. Ja sobie kupiłem nową chłodnice za 60zl z wysyłka i mam już gdzieś kłopoty z chłodzeniem.

-----------------

Gdzie kupujecie chłodnice za 60zł? Nowe?

Chlodnica

-----------------