Problem z omesia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem ze swoja omesia 2.0 to znaczy nagle zgasla w czasie jazdy i nie moge jej odpalic raczej wykluczam pasek bo widzialem ze sie obraca wiec co to moze byc procz tego moze ktos z was mial podobne zdarzenie.pozdr.

Szwagier mojej girl miał to samo - padł komputer. 300zł za używany. Wymienił też cewkę (podobno pasowała od Poloneza???).
Ale przyczyn może być więcej...

Zobacz post Zgasła i nie pali

[ wiadomość edytowana przez: makaveli dnia 2003-10-01 23:58:19 ]

hmm komputer tak nagle? przeciez nic dziwnego nie odczulem tylko nagle zgasl jak jechalem ok 120 km/h

A ja mam upierdolony przy samej dupie zderzak bo targalem Geparda spod Swarzedza do Poznania. Przez te cholerne dokladki zderzaka nawet linki nie ma gdzie zaczepic.

PS. Gepard - zgubilem go jednak po drodze - na torach na srodce . Dowiozlem do chaty w kabince

ta przygoda chyba nie skloni Cie jednak do wypisania sie z klubu assistance?!

Skadze znowu. Chuj ze zderzakim wazne, ze w chacie zladowales

Cytat:
hmm komputer tak nagle? przeciez nic dziwnego nie odczulem tylko nagle zgasl jak jechalem ok 120 km/h

A on jechał 100kmh... .dla mnie żadna różnica.

Padł komp i tyle - kiedyś musiał paść

jak narazie to sprawdzilem ze w ogole nie ma iskry na swiecach i podejrzewam cewke,moze palec albo no wlasnie co jeszcze moze byc koledzy?

Sprawdź, czy dochodzi prąd do cewki zanim ją wymienisz, jeśli dochodzi, to jeszcze pozostaje palec rozdzielacza i kopułka, może jest gdzieś ścieżka węglowa i prąd ucieka w opony.

moja omesia juz smiga jest wszystko w porzadku dzieki wszystkim za porady a poprzecieraly sie przewody w cewce no to smigam szykowac sie na lob party