| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kylo125 F&F MEMBER Fiat125p Lublin | 2012-09-30 09:01:59 Jak dla mnie przyczyna leży w za niskim stanie oleju.
Jak kiedyś jeszcze miałem maluchy to też potrafiła lampka mignąć czy przy hamowaniu , czy na łuku co oznaczało że olej nie jest na full i taki stan do upalania ci polecam. A jak to nie pomorze to przegroda w miskę. Mnie już dwa wytopione motory w kancie nauczyły że przy ostrzejszej jeździe odpowiedni stan i przegroda to podstawa jeśli chodzi o zdrowie silnika. |
Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2012-09-30 10:04:13 ja mam wstawioną przegrodę na środku wysokość to tak troszke więcej niż połowa miski z przelotem na dole, tylko uważaj przy spawaniu ponieważ miska ma dość cienkie ścianki i łatwo to można przepalić.
A jak po takim przeleceniu odcinka stoisz na wolnych też gubi ciśnienie?? jak tak to coś już napewno pada powoli. A co do poziomu oleju to już spotkałem bagnety które pokazują nieprawidłowo poziom, gumka łatwo się przesuwa i jak wpadnie wyżej to wydaje Ci się że masz dużo a tak w rzeczywistości masz minimum. |
Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2012-09-30 23:43:05 jak kontrolka oleju pali się przez 10s to raczej przegroda miska tutaj nic nie pomoże, co nie znaczy że nie warto jej zrobić. Bez rozebrania silnika nie sprawdzisz co jest grane.
Co do tej przegrody to nie wpadł bym na pomysł by tak zrobić, ja mam po środku pionowo by olej nie przelewał się w nadmiernej ilości na boki przy zakrętach czyli tak jak by miska 2 komorowa. |
MAD_DOGG F&F Sympatyk Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2012-10-01 09:37:28 To jest bardzo dobre rozwiązanie. Oryginalna miska alu abartha miała na dnie przegrodę - na wysokości ok 1,5-2cm w postaci płaskiej blachy z okrągłym otworem na sitko smoka. Przegrodę w poziomie a nie w pionie. |