MotoNews.pl

Luźny fotel

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakiś czas temu zauważyłem, ze oba przednie fotele mają luz. Tzn latają przy hamowaniu do przodu, ale tylko od stwony zewnętrznej ( od strony regulacji oparcia). Druga strona odpowiedzialna za regulacje przód-tył trzyma dobrze i działa poprawnie. Z tego co patrzyłem w schematach to blokada jazdy przód-tył jest tylko na wewnętrznej szynie. Czy da się jakoś ten luz wyeliminować?

Chyba mam niedokręcone zewnętrzne szyny do (te dolne) z tyłu. Tylko nie wiem jak sie tam dostać do śruby? podjechałem fotelem do przodu, ale dalej nic z tyłu nie widać. Żadnej śruby mocującej szyne z tyłu do karoserii. Jak to zamocować?

fotel mocuje się w 4 punktach:
2 x śruba z tył, rurkowa 8:

i z przodu, przyda się też płaska 13:

Ale ja nie potrafie przysunąć fotela do przodu tak zeby było widać tylne śruby. Zakres regulacji przód-tył kończy mi się zanim pojawią się tylne śruby. Rozumiem, ze dzwigienki regulacji nie odgina się jakoś inaczej niż przy normalnym regulowaniu przód-tył?

Tak się dzieje, jak są odkręcone są przednie śruby.

No i się wyjaśniło dolna szyna po lewej stronie jest złamana, ale widać to dopiero jak się siedzi. Można gdzieś kupić taką szyne?

Cytat:
2012-09-26 16:54:45, plyszczarz86 pisze:
No i się wyjaśniło dolna szyna po lewej stronie jest złamana, ale widać to dopiero jak się siedzi. Można gdzieś kupić taką szyne?

spawanie ? albo
szukaj używki,
albo nowe, ale prawdopodobnie (nie jestem pewny) tylko kompletami na krzesło, się sprzedają.

No właśnie spawania się troche obawiam, zeby potem fotel chciał jeździć tak jak trzeba. Popatrze u mnie w sklepie, może będzie. Nawet żebym miał kupić całą lewą strone i tylko wyjąć jedną część to reszta zostanie na gorsze czasy

Fotel pospawany i mocowanie w podłodze wzmocnione
ale żeby nie było tak pięknie to podczas demontarzu wypadły dwa wałeczki które założyłem, ale wypadły tez dwie kuleczki których nie wiem gdzie mają być wsadzone i fotel nie siedzi stabilnie na dolnej szynie.