Problem Toyota Corolla 92r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam Corollke z 92r. do tej pory bylo wszystko OK, ale ostatnimi czasy zaczalem miec z nia problemy ...
No wiec gdy ja odpalam obroty mam ponad 2tys. - no niby rozumiem silnik nie nagrzany a zima nam nadeszla, ale obroty albo nie spadaja wcale (non stop wysokie) albo po 2-3 minutach spadaja do zera (silnik podczas jazdy gasnie, gdy nie wciskam gazu), nie ma zasady, raz dzieje sie tak raz tak... zalezy od humoru?! czy to moze byc wina gaznika? gdy kupowalem ten samochod, mechanik mowil ze przydaloby sie go wymienic... nie znam sie na mechanice samochodowej a moze ktorys z kolegow zna sie troche lub mial podobny problem...
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc...

[ wiadomość edytowana przez: karoln1982 dnia 2007-11-15 23:23:32 ]

[ wiadomość edytowana przez: karoln1982 dnia 2007-11-15 23:24:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: karoln1982 dnia 2007-11-15 23:25:11 ]

O ile pamiętam Corolle z '92 r. nie mają gaźnika a wtrysk.

tez tak mialem kiedys ( masz wtrysk gazniki to jeszcze w tym czasie byly w nissanach ) i majster cos tam podlaczyl komputerek poregulował i tyle.
Nie chcial powiedziec co robil....;-(
To ten ktorego juz na forum nie ma

Ciekawe czy dobrze myślę Crommiku? A co się w nim w ogóle dzieje?

...ta Toyka jest z poczatku 92r. i ma gaznik...

Cytat:
2007-11-16 13:23:23, karoln1982 pisze:
...ta Toyka jest z poczatku 92r. i ma gaznik...

Mam Corollę z 1990 roku i ma wtrysk...

Cytat:
2007-11-16 20:51:00, madzia_83 pisze:
Mam Corollę z 1990 roku i ma wtrysk...

No moja Toyotka ma gaznik jak juz wczesniej pisalem... aaa i wysylam link... tak zeby udowodnic ze Toyoty z tych latch produkowano nadal z gaznikami przedstawiam link do przykladowej strony allegro... http://www.allegro.pl/item269934769_toyota_corolla_93r_gaznik_poj_silnika_1296.html

Pozdrawiam i nadal oczekuje na pomoc

Nie chcę się z Tobą spierać bo być może to możliwe ale czy możesz napisać tak dla mojej i tylko mojej ciekawości jaki masz model Corolli? E8 czy E9??

To jest silnik Corolli z 1985 (?) roku - jak widać brudas straszny auta już od dawna nie mam:

Bo tak się zastanawiam czy nie masz składaka i czy w dowodzie nie wbili Ci młodszego rocznika. Bo widziała na allegro Corollki e8 z wpisanym rocznikiem 1989/1990 które miały gaźnik a które były produkowane do 1987 roku .

[ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2007-11-19 08:30:08 ]

..to jest E9 i nie jest to skladak... wyprodukowana byla w Japonii... moze zostaly im czesci i nie chcieli ich wyrzucac to wrzucili do mojej Toyki hie hie hie

Cytat:
2007-11-18 14:09:57, karoln1982 pisze:
..to jest E9 i nie jest to skladak... wyprodukowana byla w Japonii... moze zostaly im czesci i nie chcieli ich wyrzucac to wrzucili do mojej Toyki hie hie hie

hehehe no nie wiem, w 1992 to już nie powinien być gaźnik.
Mój z 1990 roku:

Na stronie corolla clubu tez pisze że od 1990 roku tylko wtrysk

KLIK

Cytat:
2007-11-17 09:42:25, karoln1982 pisze:
No moja Toyotka ma gaznik jak juz wczesniej pisalem... aaa i wysylam link... tak zeby udowodnic ze Toyoty z tych latch produkowano nadal z gaznikami przedstawiam link do przykladowej strony allegro... http://www.allegro.pl/item269934769_toyota_corolla_93r_gaznik_poj_silnika_1296.html Pozdrawiam i nadal oczekuje na pomoc

To raczej pomyłka w tej aukcji bo w 93 roku to były już Corolle E10...
Z ciekawości możesz wpisać swój numer VIN na jakimś VIN checkerze w necie i zobaczyć co wyjdzie.

najlepszym sposobem będzie telefon do ASO, podanie VIN, i spytanie o np. wtryskiwacz rozruchowy

jeśli auto rzeczywiście zostało wypuszczone na gaźniku, to EPC powie że nie ma takiej części

pzdr

...no jednak chyba byly te Toyki produkowane z gaznikiem... wpisalem na google i pojawila mi sie ksiazka "TOYOTA COROLLA W. 2" strona. 84 temat: "Wymontowanie i zamontowanie oraz sprawdzanie pompy
paliwa silnika gaźnikowego"... no ale zadzwonie rowniez do ASO... nie glupi pomysl

VIN CHECKER

KRAJ POCHODZENIA JAPONIA
PRODUCENT TOYOTA
TYP NADWOZIA 3DR HATCHBACK
WARTOSC STALA COROLLA
SILNIK 2E / 2E-E (1.3L)
TYP NADWOZIA COROLLA
MODEL COROLLA EE90 / CE90
WARTOSC STALA CONSTANT
NUMER SERYJNY KOLEJNY NUMER PRODUKCYJNY