[126p] wałek 656

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, czy ktoś zna dokładne parametry( czasy, kąt między krzywkowy , wzniosy, fazy rozrządu) tego wałka? szukałem na forum ale dokładnych parametrów nie znalazłem. Gdybym jednak coś przeoczył to proszę o linka. Dzięki.

310 stopni, 105 stopni między krzywkami. Wzniosy ma zapewne takie jak 6-110-6 - jutro postaram sie zmierzyć.

Kamil to zależy jakie Cię czasy interesują - rzeczywiste czy te jakie podaje producent, bo to są dwie różne bajki

to co podał MAD_DOGG to są dane producenta

skoro są takie różnice to wolę czasy rzeczywiste

a wogóle ktoś produkuje jeszcze te wałki??

Kałuża już raczej nie. Kopie można bez większych problemów dostać.

No to się domyślam że Kałuża już nie robi, a kopie gdzie dostać idzie?? Rewar??

Mam 2 szt. jeśli był byś zainteresowany to priv

A ma ktoś może oryginał 656 do sprzedania? Chętnie kupię - w razie co to info na priva poproszę.

A może ktoś zna fazy 6-110-6 ??? to podobno ten sam wałek co 656 tylko ze zwiększonym kątem między krzywkowym ze 105 na 110. Wznios krzywek podobno taki sam jak 555 czyli ok 7.8 ale dalej faz tych wałków nie mogę się nigdzie dokopać :/ ktoś poratuje tajnymi informacjami ?

Mam kopie
304
105
W 176
111
656
767
7835
105
555
111
656

4xtrim - kopia 555 nowa , czy używka ?

Wszystkie walki to nowe kopie.

takie proste pytanie czym się różnią wałki 656 i 6-110-6, tylko kontem krzywek innym o 5stopni czy jeszcze czymś innym?

Tylko tym, ale to dość istotne, 6-110-6 po prostu łatwiej wyprodukować...

czyli jak dobrze rozumiem że 656 ma dłuższy czas przewietrzania? pewnie te 5 stopni to wogóle niezauważalne czy jednak ma to jakieś znaczenie.
Pytam bo najeździłem się na różnych wałkach 1434, 385, 105, 385/760, 555 i w sumie każdy z tych silników miał swoje jakieś plusy i minusy, moce oscylowały między 30-40KM a trzeba się rozwijać i jak już mam kupić wałek to chciał bym wybrać ten lepszy, a że kopi przedstawił ofertę w sumie wszystkich wałków w sensownych pieniądzach to pytanie brzmi brać 656 czy 6-110-6 bo oby dwa ma w ofercie?