| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-11-11 12:52:12 Witam.
Co to ma wspólnego z Espero? Ano ma. Bo jakiś młotek zostawił pod fotelem końcówkę od klucza nasadowego tzw. grzechotki. Był to spadek po poprzednim właścicielu auta i wqrwiał mnie przez 5 miesięcy. Turlało sie toto wewnątrz takiego tunelu z blachy pod wykładziną podłogową i odzywało się tak: "puk" przy ruszaniu, "puk" przy hamowaniu, "puk" przy przyspieszaniu... Byłem przekonany i wszyscy co to słyszeli też, że odgłos pochodzi z drzwi - nic tam nie namierzyłem. Wczoraj przypadkiem przy generalnych porządkach wnętrza usłyszałem tenże "puk" mając głowę "w nogach" - no i podrążyłem temat tym razem do końca. Jak zobaczyłem "winowajcę" - szczena mi opadła. Swoją drogą zagadkę miał też ten, co nie mógł sie doliczyć narzędzi po naprawie. Tylko teraz zachodzę w głowę - za czym on tam dłubał? Ale mam teraz ciszę w aucie! (Tzn mogę słuchać niczym nie zmąconego ryku silnika) Pozdroowko. Wiesiek (Maestro) |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-11-11 20:31:53
|
RICO__ Espero 1,5 LPG Kraina wiecznych lodów | 2003-11-11 22:09:30 Jeden spray, przy odbiorze stan licznika nie zgadzal mi sie o 32km |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-11-11 22:14:05
32 km nie schodzenia poniżej 5 tys. obr. Żenua... |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-11-11 22:50:19 u mnie po odbiorze od lakiernika zaczal sie swiecic check engine-pewnie nie schodzili z 6 tys.obr |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-11-11 23:19:43 Petersen widze, że zawieszenie wymienione... A na forum ani słowa Ino szybko opisać wrażenia |
piotr-ek | 2003-11-12 11:59:31
To straciłeś to co było jedną z największych zalet tego auta. Nie podskakiwał po drodze, tylko delikatnie i miło bujał. |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-11-12 12:03:21 nie nie Piotrze nadal mam super komfort-miałem juz tak słabe sprezyny z tylu ze dobijało mi juz tył a mysle ze wcale nie stracilem na komforcie, wrecz przeciwnie a to normalne ze jak masz nowe sprezyny, nawet seryjne to troche sztywniejsze jest zawieszenie |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-11-12 21:00:29 Marek_dziadek: ten tunel jest tuż za przednimi śrubami mocującymi fotel.
Dostać się tam jest prosto: -odkręcić te 2 śruby i podnieść przód fotela - powinien obkręcić się na tylnych śrubach - jak nie, to pozluzować je, -uważać na przewód od kontrolki zapięcia pasa - ew. rozłączyć, -zdjąć plastykową osłonę progu - wyjąć zaślepki i wykręcić parę blachowkrętów, -rozchylić wykładzinę w miejscu łączenia i masz jako taki wgląd. Powodzenia. Wiesiek (Maestro) |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-11-12 21:03:19 Maestro, Marek ja mam dokładnie to samo, rozmawialem juz o tym z Bartkiem z naszego klubu i podpowiedzial mi ze to moze ogranicznik drzwi stuka ale tez nie to.Stukoli w drzwiach jakby tam jakas nakretka byla, myslalem ze to jakis duperel w kieszenie w drzwiach, w schowku ale tez nie trafilem-bede szukal za Waszymi wskazowkami |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-11-12 21:34:14 Widzę, że jak chcesz kogoś doprowadzić szewskiej pasji - to najlepiej wpuścić mu parę kulek z łożysk w profile zamknięte i niech jeździ takim autem. Choroba nerwowa murowana Wiesiek (Maestro) |
Janow signum1.9/corsa1.4Si Kraków | 2003-11-12 21:49:38
Ja szukałem pół roku.. ogranicznik, zawias, boczek... Upierdliwe stuki przy uszaniu, hamowaniu a szczególnie na "kocich łbach". Przeszło po wymianie górnego gniazda mcphersona i wahacza. Cisza aż miło. Teraz mnie wqurza wydech. Jak jest zimny to brzęczy dosłownie jak stare FSO na obrotach. Obciach jak cholera. |