Stare reflektory w 126p / 127

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy reflektory w 127 mk1 se te same co w malcach starego typu ??
bo wiem ze w 127 pozycje byly przy kierunkach, a w 126 nie bylo oddzielnych pozycji ( chyba ze np nie bylo ich wogole ?? )
i wlasnie to jest pytanie numer 2 : czy stare reflektory 126 mialy miejce na montaz zarowki od swiatel pozycyjnych
wiem ze to moze dosc glupie pytanie ale po prostu zawsze mialem stycznosc tylko z H4

pozdrawiam

Jasin

reflektory w 127 i 126 sa identyczne poza otworem na pozycyjne ktorego brak w 127{mowa o 127 mk1} sa zupelnie wymienne

Cytat:
2004-11-02 21:15:50, Jasin pisze:
........
pytanie numer 2 : czy stare reflektory 126 mialy miejce na montaz zarowki od swiatel pozycyjnych

tak maja dziurę na montaz zarówek swiateł pozycyjnych, potrzebna jest specjalna storzkowa guma zeby wcisnąć tak oprawkę z żarówką...

zapomniałem dodać ze mam malucha z 78 roku, jak było wcześniej - nie wiem...

[ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-11-03 09:38:46 ]

Cytat:
2004-11-02 21:15:50, Jasin pisze:
wlasnie to jest pytanie numer 2 : czy stare reflektory 126 mialy miejce na montaz zarowki od swiatel pozycyjnych wiem ze to moze dosc glupie pytanie ale po prostu zawsze mialem stycznosc tylko z H4

W pierwszych włoskich maluchach pozycyjne były pod białym kloszem przedniego migcza w dwuwłóknowej żarówce, więc myślę że nie było dziury w reflektorze na pozycje. Ale to odległa historia.

polecam Legendy PRL sezon6 odc. 12 ( najlepiej sie ogląda na tvnplayer)

odkop dekady...

ja pierdolę, ośmioletni kotlet!

Chłop chciał zabłysnąć to i zabłysnął