| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2013-05-02 13:16:30 A znasz zasadę działania drążka skrętnego? W ładzie go niema i nigdy nie było. Natomiast dźwignia korektora ma wpływ na tylny układ hamulcowy. Lepiej sprawdź wąż hamulcowy, bo lubi się zatkać. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2013-05-02 14:10:56 No skoro jesteś taki "mądry", to rozwiązuj swoje problemy z książką i nie proś o poradę na forum.
Ty może i masz parcie na szkło i wyblagales u moderatora tego swojego "mlokosa", ja jednak postaram się na to zasłużyć. Nie zależy mi na tym napisie pod awatarem. Ważniejsze jest to ile razy ja pomogłem rozwiązać problem techniczny. A odpowietrzanie hamulców w twoim wykonaniu jest bardzo seksowne. A wiesz dlaczego? Bo robisz to jak 3,14zda. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
grzehu była Lada 21043, Ast ... Bydgoszcz | 2013-05-02 20:19:25 Niestety trzeba czytać z dziwnym zrozumieniem poradniki Ossowskiego żeby odpowietrzać z wyjętym "drążkiem skrętnym"...Efekty jak sam pisałeś...
Zastanów się zanim coś napiszesz na forum. |
peter2107 Kandydat na Kandaydata Lada podkarpacie | 2013-05-04 15:34:23
To Forum własnie po to jest, aby pytać - jesli teoria nie idzie w parze z praktyką ... Poza tym, kolego Grzehu, jak kiedykolwiek wejdziesz pod auto z drążkiem skrętnym regulującym korektor siły hamowania, to zrozumiesz, że bardzo mało wiesz a jeszcze mniej widziałeś.
Natomiast do prostackich wypocin SzokoLady nie zamierzam się odnosić.
|
A13 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Warszawa | 2013-05-04 21:39:15 Drążek, dźwignia, itd. itp. wszyscy i tak wiemy, o co chodzi.
Z tymi wiszącymi kołami to rozumiem to tak, że wtedy dźwignia korektora (czy też drążek skrętny korektora) zamyka korektor i on nie przepuszcza dalej płynu. Tak więc tylnych kół nie odpowietrzymy. Natomiast ze zdjętą dźwignią, gdy korektor jest otwarty, nie widzę problemów podczas odpowietrzania |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2013-05-04 21:42:57 A jednak widać przemądrzałość w postach forumowicza. Tylko dlaczego taki mądrala nie potrafi naprawić swoich hamulców od 4 lat. Tutaj mam dowód na swoją tezę. Więc mądrala radź se sam. Weź sobie książkę i szukaj fachowej terminologii elementów pojazdu, a nóż widelec znajdziesz zadowalające twoje ego rozwiązanie.
Najgorsze jest to, ze taki człowiek nigdy pewnie nikomu nie pomógł, a oczekiwania ma bardzo..... ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
grzehu była Lada 21043, Ast ... Bydgoszcz | 2013-05-05 13:21:53 Kolego, wymieniłem niedawno cały układ hamulcowy tylny +pompę włącznie z korektorem hamowania i nie mam po tej operacji żadnych problemów z hamowaniem tylnej osi. Nie zawracam głowy nikomu co jest drążkiem a co nie jest i czy tak się odpowietrzy czy nie. Nie zabierałem się do tego 4 lata....
Szukasz rady czy zaczepek? Możesz napisać że nic nie wiem to samo Szoko czy inni koledzy którzy zechcieli na twój "problem" odpisać, ale ośmieszasz się. Ludzie z tego forum spędzili więcej godzin niż ty masz życia przy tych autach, nie tylko naprawiając ale i modyfikując je i widzieli o wiele więcej niż ów słynny "drążek" i książkę Pana Ossowskiego. |