LPG w Corolli 2003 ma ktoś?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jak w temacie ma ktos coś takiego w Corolce
Chce kupic Corolke i zastanawiam się nad LPG -
niestety przeraża mnie cena 7300
jesli ktoś ma niech przybliży jakie jest spalanie - silnik 1,4
Pozdrawiam
Jaras

a czy to ma jakies znaczenie ... prawdopodobnie spalanie bedziesz mial na poziomie 1-3 litry gazu wiecej niz benzyny, wiec i tak Ci sie oplaci, pod warunkiem ze jezdzisz sporo ... sam koszt instalacji nie zwroci Ci sie tak szybko ... ale i tak napewno bedzie taniej ... w koncu teraz cena gazu i 1/3 ceny benzyny ...

Ja mam Corollę 2002 czyli i 2003 i nie będę jej gazował. Jeśli koszt jest zbyt wysoki, to po co zagazowywać? Jeśli dużo jeździsz to kiedyś sie zwróci, jeśli nie - nie gazuj.

Jeżdże dużo ok 45-50 kkm rocznie więc gaz mi się opłaci dlatego na 80% jestam już na niego zdecydowany.
Chciałbym sie dodiwedzieć jak sprawuje się taka instalacja np po 30, 50 kkm
Pozdrawiam
Jaras

Jak w temacie ma ktos coś takiego w Corolce
Chce kupic Corolke i zastanawiam się nad LPG -
niestety przeraża mnie cena 7300

Jeeezu, za instalacje? Mnie mowili ze max 5000 za sekwencyjny wtrysk gazu.

jesli ktoś ma niech przybliży jakie jest spalanie - silnik 1,4

Moja VVT-i 1,4 pali 5,7 l/100 km srednio. Duzo jezdze po trasie do pracy 120 dziennie. W takim razie dla mnie koszt 5000 jest zbyt dlugi do zwrotu.
Diobeu

Cytat:
2003-08-22 07:14:20, Maslak pisze:
Jeżdże dużo ok 45-50 kkm rocznie więc gaz mi się opłaci dlatego na 80% jestam już na niego zdecydowany.
Chciałbym sie dodiwedzieć jak sprawuje się taka instalacja np po 30, 50 kkm
Pozdrawiam
Jaras

Hmmmmm........ to nie lepiej dołożyć te 7 koła i kupić D 4D????
I moc większa, i bardziej elastyczny silnik, i ropka tania, żzdnych kombinacji typu że coś tam jest nie tak z instalacją same plusy. Wiem wiem zaraz Deeno powie że jestem tendencyjny i nie lubię gazu ale moim zadniem lepiej rozważyć zakup diesla. Instalka gazowa za 7 koła Boosze, chyba ich dobrze pogięło.

Cytat:
2003-10-01 11:25:47, Dzida pisze:
I moc większa, i bardziej elastyczny silnik, i ropka tania, żzdnych kombinacji typu że coś tam jest nie tak z instalacją same plusy. Wiem wiem zaraz Deeno powie że jestem tendencyjny i nie lubię gazu ale moim zadniem lepiej rozważyć zakup diesla. Instalka gazowa za 7 koła Boosze, chyba ich dobrze pogięło.

Bo jestes
Ale spoko - moze nastepny furak bedzie z silniekiem D4D + chip ???????

Coś mi się post zrypał sorki. Jeszcze raz........Lista Stacji Zakładadających Gaz

W firmie gdzie zakladalem gaz maja taka corolke firmowa zagazowana - ma nawet rejestracje E0 NAGAZ
Moze tam zapytasz :
NAGAZ

WItam!
Dokładna cena to 7500 w nowej Coroli
Ja się zdecydowałem - cholenie drogo ale i tak sie zwróci
Za kilka dni podzielę się wrażeniami z jazdy - silnik 1,6

Instalcja to wtrysk gazu w postaci ciekłej - tzw instalacja V generacji. Produkowana jest przez holenderską firmę Vialle.
Więcej info na http://www.vialle.com.pl/

Niestety jest ona jedyną instalką akceptowaną przez TMP jest udzielana na nią gwarancja tak jak na samochód - 3 lata

Pozdrawiam Jaras
Czekający na E12

Cytat:
2003-10-01 12:43:55, Maslak pisze:
WItam!
Dokładna cena to 7500 w nowej Coroli
Ja się zdecydowałem - cholenie drogo ale i tak sie zwróci
Za kilka dni podzielę się wrażeniami z jazdy - silnik 1,6

Instalcja to wtrysk gazu w postaci ciekłej - tzw instalacja V generacji. Produkowana jest przez holenderską firmę Vialle.
Więcej info na http://www.vialle.com.pl/

Niestety jest ona jedyną instalką akceptowaną przez TMP jest udzielana na nią gwarancja tak jak na samochód - 3 lata

Pozdrawiam Jaras
Czekający na E12

Dobrze, dobrze ale na stronie Toyoty jest wyraźna informacja że gaz można założyć w Corolli 1.4. (chyba że się mylę lub nie umiem czytać). Więc zagazowali Ci 1.6????????? Coś mi tu nie gra........

Już od jakiegoś czasu można zagazować też 1,6 ponieważ vialle zrobiło szablon do wiercenia w tym silniku - czy coś podobnego (niestety nie jestem z byt w tym oblatany)
początkowo można było tylko 1,4

Pozdrawiam
Jaras
Czekający na E12

witam ja mam corolke E12 1.6 2003r i mam ja zagazowana i nie gazowalem jej w servisie tylko u kogos innego dalem za instalke 4000 i jestem zadowolony przejechalem na niej juz 10000 i jak narazie nic si enie dzieje a spalanie mam wieksze o 2 litry czyli wczesnije mi palil 10.5 z klima non stop a teraz ok 12 (z tym ze ja mam ciezka noge) ale tez jak jade trasa tak ok 120 to pali mi 8.5 gazu tak bylo jak jechalismy do skarbimierza na wyscigi
Mocy nie stracil poniewaz bylen na hamowni i wyszlo ze jest w normie wiec uwazam ze gaz jest ok ale nie I-szej generacji tylko te ostatnie POLECAM (ja mam firmy autronic )

Cytat:

Zgadzam sie!!! 7 kola to spora przeginka! Ile wiecej kosztuje D4D? Ja bym też wtakich olokicznosciachj wolal diesla.

chyba najtansza wersja 90 KM ok 60000 i bardzo słabe wypasarzenie