Ch³odnica zrobi³a BUM

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
dos³ownie...wybuch³a.....

ca³y p³yn momentalnie znalaz³ siê na silniku.....dymu od jasnej cholery

.....i nowa ch³odnica......

Tak wiec jestem biedniejszy o 550z³

Przy spokojnej jezdzie ?

[cytat]
2003-10-03 19:27:58, Zoltar pisze:

Przy spokojnej jezdzie ?

taaaaaaaaaaa pali³ gume pewnie i nie ma co sie dziwiæ-kondolencje Tommy dla Twego bud¿etu

W³a¶nie ¿e przy toczeniu siê 5km/h
powa¿nie.....a zdarzenie mia³o miejsce na ca³e szcze¶cie pod warsztatem S³awka

By³o "co¶" dolewane? Jak z uk³adem smarowania? W jakim po³o¿eniu by³ czujnik temp.?

ch³odnica podcieka³a od dwóch lat - z brzegu przy ³±czeniu ¿eberek z metalowym bokiem.
Ciek³a naprawde delikatnie - p³ynu prawie nic nie ubywa³o i by³o dobrze. Nie by³o problemów z temperatur± , wszystko by³o w jak najlepszym po¿±dku, nie liczac zielonego zacieku (po p³ynie)

Dzi¶ ch³odnica odmówi³a wspó³pracy ostatecznie. NIe wiem czy da siê to naprawiæ...Nawet je¿eli to nie bawie siê w takie wynalazki. Lepiej kupiæ now± pewn± ch³odnice z gwarancj± i mieæ ¶wiêty spokój

Tomku ja te¿ prze¿y³em taki'"wybuch"u mnie rozpadla sie cala prawa ¶cianka i wszyscy mówili mi ¿e tylko nowa mnie ratuje ale na szcze¶cie znalaz³em go¶cia który wymieni³ mi ca³a ¶cianke na now± udzieli³ gwarancji i jak narazie wszystko ok ( nie zapeszj±c)wcze¶niej dawa³em dwa razy do klejenia i to by³a g³upota tylko po kosztach poszedlem a teraz jest ok(i nawet mam korek spustowy do p³ynu bo za³o¿yli mi ¶cianke od vectry albo omegi nie pamiêtam)

Pozdrawiam!!!!

[ wiadomo¶æ edytowana przez: sergiusz- dnia 2003-10-04 09:57:33 ]

Ta nowa ch³odnica te¿ ma otwór - na czujnik temp....

dobrze ¿e zauwa¿y³em przed za³o¿eniem i zalaniem p³ynu...

Do "uszczelnienia" u¿yty zosta³ stary padniety czujnik z fiata punto i troszke silikonu.

Tan na marginesie w esperaku czujnik jest przy termostacie.