Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-07-18 18:42:08 Perzan ja wlasnie rozkrecilem silniczek w mojej starej II-ce i kupilem sobie komplet uszczelniaczy w moto-sklepie po 4 zl/szt.Wszystkie sa jednakowe na wydech i ssace,te same bralem nawet w zeszlym roku do nowej 3SGE i tez tam pasuja.Mam tez nowe pierscionki bo przy okazji tez moge wymienic 170zl.Bierz smialo uszczelniacze bo raczej nie ma roznicy w grubosci trzonkow.Wymienialem tez prowadnice i wszystkie sa identyczne tak jak trzonki zaworow. |
![]() senser Avensis 1.6 4AFE 98` Grodzisk Maz. | 2003-10-06 12:17:32 Ja właśnie kupiłem sobie nowe uszczelniacze w JC. I faktycznie tak mówią w serwisie Toyoty że ich oryginały są inne ponieważ mają specjalny kształt dla ssących i wydechowych...Ale ja kupiłem w JC, radziłem się u mechanika, nie miał żadnych przeciwskazań. Ja dałem chyba 4 zł/szt. Zamiat 18 dali mi 20 więc w sumie wyszło taniej....
Uszczelniacze te jeszcze leżą i czekają, ponieważ zastanawiam się nad inną, poważniejszą robotą, którą to można by załatwić i te uszczelniacze..kto wie może i za te same pieniądze... Jak masz LPG to raczej kup śmiało w JC, bo podobno na gazie szybciej twardznieją...więc po prostu wymienisz je kiedy ponownie...No przynajmniej ja podszedłem tak do tego tematu... |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-10-06 12:41:00 Nie wiem jak z 3SGE, ale do silnika 2E w Japparts w Gdańsku oferują hiszpańskie uszczelniacze AJUSA po 4zł/szt. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-10-06 21:13:28 Czas najwyzszy juz wyjechac tą GTI.Poprawilem juz gaz i przy nastepnym spotkaniu bedzie chyba znowu proba przyspieszenia.
Mam troche mieszane odczucia co do jakosci tych uszczelniaczy po 4 zl/szt.Zalozylem je rok temu do swojego 3SGE,zrobilem 23kkm i chyba podczas przygazowki widzialem niebieskawy dymek z wydechu.druga sprawa to trzymanie sie tego uszczelniacza na prowadnicy zaworu,za ciasno to on sie tam nie trzymal.Oleju mi nie ubywa chociasz przejechalem od wymiany juz 12kkm i tylko to mnie uspokaja. |