[126p] fiat 126p nowy styl ABARTH czyli lans maluchem ;D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich po roku prac nadszedł czas pochwalenia się swoim pierwszym autem. Maluszek po kompletnej blacharce jak i wszelkich przeróbkach potrzebnych do troszkę fajniejszej jazdy. Z góry dodam że auto robione typowo do lansu jak to u ludzi w moim wieku ( 16 lat ).
a przeróbki to mniej więcej:
SILNIK :
-głowica -4mm zawory troszeczkę większe z tego co pamiętam 3 i 2mm
do tego polerowane kanały i rozwiercony dolot paliwa
- wałek 385
-polerowane korby
-koło zamachowe stoczone prawie do wieńca
- strumienica dolotu ale nie widoczna na foto
- wydech robiony na zamówienie ale o tym później bo to jedna z ciekawszych rzeczy
wygląd :
- ogólnie wszystko co się dało malowane profesjonalnie nie sprayem
( ojciec ma lakiernie więc dlatego)
zawieszenie:
- przód resor jeszcze do poprawki ( może jutro jak będzie chwila)
- tył trochę cięty ale jeszcze trzeba troszkę
- no i dystanse ( na foto bez)
hamulce:
- przód tarcze,klocki i zaciski wszystko nowe z seicento
- tył wszystko nowe ale seria z malucha

Pojazd jeszcze w budowie, przewidywany koniec to czerwiec a i czekam na wasze podpowiedzi i komentarze zarówno te negatywne.

IMHO lepiej wyglądałby z czarnymi wlotami i lusterkami, i z zderzakami w chromie.

wiesz co zakładałem w zeszłym tygodniu serie z innego właśnie lusterka oraz wloty i doszedłem że z tymi chyba wygląda lepiej a i jutro może dodam jakieś fotki bo te są z zeszłego miesiąca a troszkę się pozmieniało.

Wszystok fajne ale razem - za duzo. zmien wloty i lusterka, najlepiej jeszcze zderzaki.

zderzaki chromowane lusterka czarne wloty również, jak nie znajdziesz chromów to maluj je na czarno, zbyt dużo białego mu nie służy

Po mojemu nie pasują mu tak jak piszą inni białe lusterka i wloty (poza tym jak już by miały takie być to czarna klamka wcina się straszliwie) Wloty zostawił bym czarne, zderzaki polakierował w czarny mat,jak juz musisz mieć coś przez dach to zamiast małysza pasek w barwach Włoskiej flagi delikatny po lewej stronie. Pozbył bym się również skorpiona na tylnym błotniku.

Rozbieg z wielkiej krokwii też zostaw dla krokwii, do auta nie pasuje. No i za dużo tego białego, uwierz - jak tyle osób mówi że nie pasuje - to znaczy że nie pasuje A 16 lat - to co Ty go po ulicach przepychasz?

Ja bym na pierwszy ogień pozbył się małysza, lusterka i wloty czarne i wtedy pomyślał czy coś dalej.

Ewentualnie zderzaki w chrom albo czarne.

Imho za dużo białego - czyżby moje starcze oczy widziały białe wstawki w fotele?

faktycznie białe wstawki

a na dodatek jeszcze jest biała kiera, a od czego ona jest ; musze stwierdzić że przesadziłeś z tym białym kolorem

Kiera jest jak widzę z nowej 500tki...

-----------------
--=RACE TECH=--

Tak kierownica to najnowszy fiat 500 fotele jakieś lotnicze czy coś takiego z wstawioną białą eco-skórą tak jak z resztą cała deska wraz z białymi głośnikami peiying. Jakieś foty dodam wieczorkiem jak coś

a Poochaty nie taczam tylko latam ;d kategoria b1 (prawko od 16 lat )

Ostateczny koniec projektu

O kurde... Małysz myślałem że ludzie się już z tego wyleczyli

Jakoś te małe halogenki pod zderzakiem też mi nie pasują, wyglądają jak z roweru.
No i zbyt wiele białego...

-----------------
Fiat 124 Spider, Fiat 125, Fiat 125p, 126p, Fiat 500, Fiat 600, Fiat 850
www.jarcar.net

Cytat:
2013-03-02 21:46:46, mauzer64 pisze:
No i zbyt wiele białego...

Dokładnie. Lusterka i wloty na czarno to już będzie lepiej

Ostateczny koniec projektu? znaczy wyzłomowałeś?

Małysz lepiej wyglądał jak był na przednim pasie bez tego znaczka abartha, a najlepiej to i to i to usunąc
białe zderzaki dla mnie ok, wyglada mniejw iecej optycznie jakby byly kontynuacją białych pasów nad progami.
lusterka i wloty powinny być czarne zgadzam się...
a poka jaką fote tylca