| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MAD_DOGG F&F Sympatyk Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2006-12-28 18:16:06 właśnie - komora pływakowa musi być poziomo, weź wymiar z płaszczyzny łączenia jej z korpusem - zwykle tak jest że ta linia musi być poziomo... |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-12-28 18:29:25 ja tam na gaźnikach motocyklowych się nie znam ale z tego co mi wiadomo to mont5aż jego nie bedzie mial większego znaczenia, motory jezdza na kole oraz po trudnym terenie odchylenie od poziomu jest zatem bardzo duze poza tym to chyba jakies gazniki cisnieniowe czy jakos tak to sie zdaje mówi, glowy sobie uciąć nie dam trzeba zapytac Dommela |
DrDeath 126p Bulowice | 2006-12-28 20:33:00 Przewaznie kąt w tych gaznikach to 30 stopni i pokaz zdjecie jak go masz zamontowanego i z jakiego modelu motoru i jaką ma sr
I spróbuj na początku założyc seryjne dysze bo na nich powinien odpalić bo jak to jest z jakies 600 - 900 4 garkowej to jest przystosowany pod mniejsze podcisnienie wiec powinien odpalic jak nie to papatrz na rurke emulsyjna z dysza i czy otwór do iglicy nie jest zapchany |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2006-12-28 20:37:02 nalej mu w gardziel, albo weź go na pych ![]() |
killerGrabage fiat 126p Poznań | 2006-12-28 20:55:23 gaznik jest prawdopodobnie od yzf 1000, w motorze byly 4 na listwie |
profil-usunięty | 2006-12-28 20:56:55 pokaz foty jak to jestr zamontowane |
flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2006-12-28 21:33:54 nad komora plywakowa jest zwykle zaworek zwrotny
jak gazniki dlugo lezaly ( albo byly nieuzywane ) to moglo sie to zalepic zacznij od tego wlasnie, czy paliwo przeplywa przez ten zaworek druga sprawa, zdarzaja sie gazniki podcisnieniowe ktore maja "amortyzator" olejowy, czasami trzeba go uzupelniac mozna to sprawdzic - jesli w gardzieli jest tlok to sproboj wsadzic pod niego palucha i zobacz jak latwo sie podnosi, jesli bedzie wsio ok to bedzie stawial spory opor, jak bedzie luzno latal to kicha kolejna kwestia: paliwo rozpylaja dysze czy jest igla?? |
profil-usunięty | 2006-12-28 22:16:18 duzo nie widac, ale ktory to jest nr gaznika?? bo na oko mi sie wydaje ze ani nie 1 ani 3 |
dommel F&F MEMBER Fiat 126p Kraków | 2006-12-28 22:46:47 Pozycja montażu wygląda OK (wg mnie te gaźniki pracują przy przechyłach ponad 30st). Dysza 150 na początek też powinna być OK, nie mniej jednak na 125 też powinien chodzić w zakresie niepełnego otwarcia przepustnicy.
Sprawdż czy masz dobrą przeponę - dmuchnij w taki duży otwór z boku gaźnika (łączy przestrzeń pod przeponą z atmosferą) i suwak powinien się unieść. W dwóch rodzajach gaźników z którymi miałem do czynienia suwaki poruszały się z niewielkim oporem - ważne aby suwak odbijał. Co do zapalania to w moim przypadku, na obecnych ustawieniach, na zimnym silniku (szczególnie teraz) nie ma możliwości odpalenia silnika na rozrusznik bez użycia Samostartu lub podania bezpośredniego benzyny. Najlepsze rozwiązanie to poholować autko aż zapali. Ssanie niewiele tu pomaga. Jak masz rozwiązany odpływ paliwa z gaźnika? Czy napewno cała komora pływakowa jest wypełniona paliwem, tzn czy odcina zaworek iglicowy? |
profil-usunięty | 2006-12-29 00:00:34 u mnie odpalal bez problemu na zimnym i na cieplym , a nie przytkaliscie czasem odpowietrzenia z komory plywakowej??? |
MikeVTi F&F Sympatyk zielona rally żaba Dulowa | 2006-12-29 03:39:51
a mozesz cos jasniej napisac o tych numerkach ?co ktory wnosi ? |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-12-29 08:25:22 chodzilo mu o numer gaznika na listwie. tak jak napisal byly 4 w listwie, 1 ma sterowanie gazem ktore preznosi na 3 kolejne |
MikeVTi F&F Sympatyk zielona rally żaba Dulowa | 2006-12-29 13:44:56
czyli kupujac cala liste na ktora wchodza 4 gazniory to nie da sie zrobic dwoch dzialajacych kompletow skoro jest tylko jeden ktory steruje tym gaziorem na 3 pozostale ? |