| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-23 09:32:26 W miniona sobote wybrałem sie na maly rekonesans po auto-handlach. Namierzylem senatora (204) full wypas + gaz (a niech tam). Obejrzalem, go wizualnie, stwierdzilem, że może byc. Poprosilem o odpalenie. I co ? Ano jak to przystalo na auto z gazem żeby go nagrzać trzeba trzymac nogę na pedale przyspieszenia.
Oprócz tej wady ma jeszcze, cieknący olej z skrzyni biegów (silnik czysciutki), niedomykajace drzwi. Ogólne wrażenia "zabilbym drania który do tego dopuscił" Auto stoi na auto-handlu przy stacji benzynowej w Gdynii Cisowej.Niebieski metalik 91 rok. cena 12 900,00 (jak sie znajdzie taki glupi co to kupi to niech da znac. Omijac z daleka. Drugi był bardzo ładny wisniowy metalik rok 1992 silnik 2,6 welurowa tapicerka, elektryka, bez klimy, cena 14 500,00 Powiem szczerze, że ta cena jest dobra, bo gościu ceni swoje auto i może warto mu zaplacic. Umawim sie (osowa na swiatlach w lewo 800 metrów i w lewo, trzeci dom po prawej koloru zielonego - tak podano mi informacje dojazdową), co prawda po przejechaniu 400 metrów muisalem skrecic w lewo, a niech tam, trafilem. Wyglad wizualny na 4+, dobry, co tam bardzo dobry stan blacharki. Na moje pytanie: Co to z rurki są w bagazniku (no dobrze wiedzialem po co one tam są, wciąz mnie to przesladuje), padła odpowiedź " poprzedni wlasciciel mial gaz ale cos nie grało wiec wyrzucił instalkę. Ok, mysle sobie może taki sam ptrzeciwnik gazu jak ja. Mysle, że warto by bylo przejechać sie ale wczesniej proszę o podniesienie maski, sprawdzam silnik, cudowanie zimny(nie ma zmyły, że na zimnym nie odpali), no jeszcze wyglad oleju (połsyntetyk), odkrecam korek i co wiedzę w oleju są male drobinki, wypłukany nagar albo opiłki metalu. Pytam sie co to jest, gośc nie wie (wiem, że wie i to dobrze), mówie mu, że silnik jest do dupy. A on, że jest w ciagle eksploatacji i że 200 to dlaniego nic i nie muszę kupić. Dla mnie ten samochód to też nic. Wniosek omijać z daleka. No cóż, czasami tak jest, że ludzie ludziom zgotują cięzki los. A ja dalej szukam....... |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-23 10:15:32 Problem polega na tym, że jestem jak kobieta.
Chcialbym mieć 4,2 lub 3,6 w v8. Niestety cenowo jest mały problem. Jest jedno 4,2 full (zreszt one zwsze były full) ale gosc chce 29 tys (szoko no nie ) z reszta jest juz gorzej. Owszem są ale stan jest taki jaki jest, ceny okolo 20 tys plus minus. Co do opli to senio bardzo mi sie podoba (ten grill ). Tak naprawde to chcialbym miec omegę 3,0 (jest jedna za 16 tys w czestochowie ale po remoncie silnika, udokumentowany hi hi, dobrze że gośc sie przyznał), v8 i do tego wszystkiego 4x4 (fronterka sport, a jakże z 3,2).Wszystko czarne. Czyli opel musialby stworzyc silnik v8 okolo 250 koni to mialby naped 4x4, kosztowac okolo 25 tys i miec wyglad omegi A. Wtedy mialbym tylko jedno auto. Niestety omega B mi sie nie podoba. No i moja ładniesza połowa (wlascicieli obecnej omegi) twierdzi, że może by wieksze mieszkanie kupic. A ja tylkko spekuluje i spekuluje, gielda to okrona rzecz nie grajcie na niej mówie wam jako dośiwdczony gracz.Choc przyznam, że czasami pozwala spelnic marzenia. |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-09-23 10:22:01 No tak.
No to owocnych spekulacji. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-23 10:32:49 Sprzedawaj, sprzedawj, kupuj, kupuj, duzo kupuj ........potem, robie to dzisiaj od 9 ....... |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-09-23 19:21:15 A mnie się bardziej podoba B i już, senio to oczywiście inna sprawa to klasa sama w sobie.
Jednak przeraża mnie wiek , jeśli auto ma więcej niż 5 lat i pochodzi z kolejnych third, fourth lub więcej hands, to nie wierzę w tzw dobry stan. Lat i przebiegu niczym nadrobić się nie da, a auta mające ok 10 lat z małym przebiegiem, bez wypadku, garażowane, nie jeżdżone w zimie to piękna bajka, ale jak to z bajkami bywa, na ogół nieprawdziwa. Ostatnio zaglądam też do komisow ( tak, tak szukam następnej omesi B oczywiście Bezczelność ludzka nie zna granic, stoi auto, 96r, 2.0 w automacie, wypas marny, nawet nie ma elektrycznych i grzanych foteli, tylkne szyby korbka, cena 31.900, napusane BEZWYPADKOWE, a a klamry pasa wystaje żółty język tzn odpalił pirotechniczny napinacz pasow. Nawet nie pytałem dalej, szkoda czasu. Jedyne rozwiązanie to chyba wyjazd do Niemiec, problem tylko żeby nie w ciemno, bo co robić, jeśli po tygodniu nic nie ma do kupienia. Poki co szukam dalej, oczywiście jeśli się trafi to MV^ w manualu i BEZ GAZU brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-24 11:43:01 Jesli szukasz karawanow z 3 litrami to troche tego jest i ceny okolo 12 tys. Ale dobrego sedana w kolerze czarnym nie uswiadczysz.
|
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-25 09:10:06 Nie wiedzialem 3 litrowki w takich kolorach
Zreszta te ceny ktore zadaja za 3 litrowe sedany to szok. Mysle ze im sie w dupach poprzewracalo 16 za 89 i 17 za 91 (po remoncie silnika). |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-09-25 11:15:10 ".....poprzewracalo 16 za 89 ........"
No gosciu robie sie konkrety cena zeszła juz do 14 tys, jade ogladac. Tylko Dramar znow bedzi sie nabijal ! |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2003-09-26 19:10:01 trzy litry w rządku to je to Piotr jak obejrzysz to zdaj nam relację |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-09-28 18:08:23 C30SEJ w sedanie? czyżby przeszczep? Przecież to tylko dla Caravanek był motor |