MotoNews.pl

Prospekty Ład :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na niemieckiej stronie Łady

TUTAJ

Pooglądajcie sobie - są świetne

Ale nasze będą lepsze, no nie?

Nasze Prospekty???
Przecież w polsce nie ma prawie żadnych prospektów ŁAdy , no może folderkami wypuszczonymi jeszcze za czasów ŁADA POLSKA:(
A tamte na nie niemieckiej to tez już historia:(
Najbardziej mi się podoba ta ŁADA 1500LS. Musiała byc dodatkowo wyposażana juz w Niemczech.Seryjnie montowane Bilsteiny, alufelgi,halogeny. Piekne autko:)

Paweł, Miły miał na myśli materiały które będziemy przygotowywać (w osobie Miłego) na potrzeby naszego klubu...

AAAA to rozumiem:)
Te napewno beda lepsze od niemieckich:)

Wg mnie to niemcole mają cienko to zrobione, wszystko jakoś nieuporządkowane i tylko dawne modele "AvtoVAZ-a" będzie można znaleźć na ich stronie. A my będziemy mieli wszystko łącznie z najdziwniejszymi prototypami:). Podczas gdy niemcole nawet grupy '110' nie wstawili.
Ps. A tak przy okazji: na czym polega Samara Baltic? Bo wydaje mi się, że o Balticzkach jest w necie mało informacji. A, że jak mówił mi Konri nie jest to żadna modyfikacja, tylko osobny model, to też trzeba go uwzględnić nie jako modyfikacja, a jako osobny model.

moim zdaniem Baltic różni się od Samary szczegułami, takimi jak nakładka na deskę zegarową, inne zderzaki i chyba poduszkami powietrznymi..
Dla mnie to Samara po face liftingu.

To też , ale tylko w przypadku sanmary baltic GL, bo to ona rózni sie od zwykłej własnie takim face liftingiem i modernizacja wnętrza. Ale są równiez baltiki, które zewnętrznie nie róznią sie od zwykłaych.Róznice występują w jakości wykonania,i podzespołami(np. Instalacja elektryczna , alternator, komputer , moduł itp. Były produkowane w Finlandii.I własnie ze względu na wysoka jakość wykonania były najbardziej popularne na zachodzie.U nas występowały w śladowych ilościach. Ja widziałem ją raz w salonie w Krakowie u Czecha, wtedy gdu jeszcze miał salon:)
Paweł

A czy "Balticzka" to po prostu wersja fińska/szwedzka/belijska (któraś z tych - niewłasciwe skreślić:)) czy to jeszcze coś innego? Kiedyś (chyba w maju ub. roku) dałem ulotkę posiadaczowi belgijskiej, która była wyposażona bodajże w szyberdach, zderzaki w kolorze nadwozia, przyciemniane szyby, sportową kierownicę, wycieraczki reflektorów (nie jestem pewny), fabryczne alufelgi - mówię tak dla ciekawości. Czy to mogła być baltic?

Nie . Baltic to fińska produkcja , a w belgii montowano tylkio wersje z wieloma dodatkami(np. carlota). A fińskie Łady Baltic występowały w wersji "normalnej" i bardziej bajeranckiej w wersji GL.
Belgijskie tez były niezłej jakości i wiele z nich zostało do polski sprowadzonych prywatnie.Widziałem nawet nieawno w Wawie pieknączarna carlotę , gnijącą na parkingu. Miała ospoilerowanie, drzwi, progów, cztery reflektory(takasamajak na niemieckim prospekcie tylko pięciodrzwiowa). Jak bedę w Warszawie to pojadę zobaczyć czy jeszcze tam stoi, bo przylkro patrzeć.Stoi na jakimś parkingu na Woli koło CH PArk Wola
Paweł

PAweł, w którym miejscu, to moze sam podjadę zobaczyć...

A żebym ja to wiedział????Nie wiem jak nazywa sie ulica , ale muszę sie tam pokręcić i na pewno znajdę . To jedne z pierwszych bloków (wieżowce ) przy tej galerii.Jak będę w Wawie to koniecznie musze to sprawdzić. Zadzwonię do Ciebie i możemy wybrac sie razem ( a potem na KAwkę:). Jeśli będziesz mial ochotę.
Paweł

z przyjemnością Paweł. może gość będzie chciał ją opendzlować za jakąś niewielką kasiorkę...

Własnie! Niektóre elementy z takiej ładzianki nie zdarzaja sie na codzień:)

Ostatnio widziałem jakąś dziwną Samrarę w Wawie; znaczy się miała inną deskę rozdzielczą (podczas wyprzedzania zerknąłem i cos mi nie pasowało, a że to była dwupasmówka, to chwilę pojechałem równolegle i sobie popatrzałem . Ta deska była zupełnie inna, taka owalna i chyba fajniejsza (mi się w każdym zrazie bardziej podobała). Przyszła mi do głowy myśl o zrobieniu zdjęcia (akurat miałem cyfrówkę przy sobie -> myślę: uchylę okno zapukam i strzelę kilka fotograffi), ale gość zaczął się trochę niepokoić, wperw udawać, że mnie nie widzi, potem nerwowo spoglądać na moją sympatyczną przecież twarz więc przyśpieszyłem i dałem mu spokój... Na skrzyżowaniu (na światłach) próbowałem go jeszcze złapać - stanąłem na wolniejszym pasie, żeby mnie wyprzedził - ale... zauważył ten manewr i uciekł na "mój" pas... szczwany był lis (tylko tacy jeżdżą superSamrarami).
Może ... no.... widziałem tego... baltika...?

PS.
Następnym razem, jak Go zauważę, to będę chyba śledził aż do domu; no chyba, że mnie przetrzyma jeżdżąc po mieście aż mi zabraknie benzyny (wiadomo Samrara Baltic oszczędną jest). Tak na wszelki słuczaj - staram się utrzymywać pełen zbiornik

najprawdopodobniej widziałeś bałtyka. ta bogatsza wersja ma taką śmieszną nakładkę na całą deskę. i ona właśnie robi wrażenie nowoczesności i obłości...

Jeśli to była rzeczywiście nakładka (jak to niby ma wyglądać -> pod spodem jest "stara" deska; bez sensu by to było raczej... chociaż...), to na takową nie wyglądała (no i nie wyglądało to wg mnie śmiesznie, ale całkiem fajnie -> coś a'la starszy model Octaviii). To kwestia gustu, ale mi się to podobało.

Mariusznia - ale narobiłeś bigosu!!!!
Ten gośc na pewno teraz będzie jeździł zestresowany, być może nawet zniszczy swoja super samarę spoglądając we wszystkie lusterka(trzy) jakie posiada a nie na to co się dzieje na drodze, czy czasem ktoś go nie śledzi,Ale może równiez wziął Cię za nieumundurowany i nieoznakowany patrol? jeśli przekroczył , a ty chciałeś mu zrobić zdjęcie , to jazde ma zgłowy na miesiąc
tak to był baltic GL. ma własnie taką dziwną deskę, jest bardzo podobna do tej jaką mam w skodzie felicii.Ciekaw jestem czy też tak trzeszczy...
Pozdr
P.S.A jak tam narty???Bo ja wybieram sie dopiero na następny weekend (od piątku-mam urlop!!!!!) więc jeśli byś przebywał w Białce to chętnie się spotkam! Będę na kotelnicy.
PAweł

Taaa... no może i wyglądam na nieumundurowany patrol (chociaż w sumie nie... mam taką ...no... inteligentną twarz). Cóż - facet zacznie jeździć wolniej -> nie zaszkodzi mu (może nawet uchroni ŁADnĄ przed BumBum) . No... to chyba dobry uczynek nawet...

W tenże łikend też myślę o jakiś nartach, ale Białka (rozumiem ta tatrzańska jest trochę daleko..., ale -> jakbym zmienił zdanie i nabrał chęci na dalszy wypad, to namierzę Cię tel.). Tak czy owak -> życzę Miłego Urlopu! I uważaj na siebie (tam na stoku przestawiają zęby, nosy i takietam).

...może to nic takiego ale na wszelki wypadek przesyłam link do galerii ze skanami.
https://picasaweb.google.com/mateusztymura/AdaArtykuYProspektySkany#

Są tam 3 prospekty i kilka drobnych artykułów na temat Ład publikowane w czasopiśmie "Motor".

Niedługo jeszcze kilka ciekawostek dorzucę.
Pozdrawiam koledzy