Klocki omega

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
polecam textara, bo nie piszczą, nie pylą tak mocno i nie reagują zbytnio na wysoką temperaturę tarcz, i same się scierają a nie ścierają tarcz, wszytko o niebo lepiej niż Lukas- który wg mnie to KUPA

oma A 2,0 ma inne klocki niż 3,0 12V a obie jeszcze inne niż 3,0 24V ale to i tak słabiutkie heble w porównaniu do omy B

za textara dałem 180 zł

Hej
ja zmieniłem niedawno z przodu i z tyłu na ICER. Przy spokojnej jeździe są OK, ale kilka ostrzejszych hamowań i piszczą ja wściekłe. Nie polecam. Narka

Witam
Ja wymieniłem pród i tył na DELPHI i jestem zadowolony a cenowo zmieściłem sie w 150zł
Pozdrawiam.

Jeździłem na Ferodo --> b.dobre klocki, czasami zapiszczały
Jeździłem na ATE (wyprodukowanych w Niemczech) -> b. dobre, zdarzało się zapiszczeć, ale żadko.
Teraz mam Textary --> b.dobre, ale piszczą od czasu do czasu...

Gdyby ktoś chciał to mam w garazu nówki ATE do Omegi A, ale więcej w wątku sprzedam/kupię

pozdr.

Cytat:
Teraz mam Textary --> b.dobre, ale piszczą od czasu do czasu...

Piszcza na kiepskich tarczach.

racja, moje nigdy nie piszczą

Tarcze wymieniłem rok temu... na Brembo... wątpie aby były kiepskie...

Witam
Ja założyłem na przód Juridy za 110 co jest b. atrakcyjną ceną i jestem zadowolony. Nic nie piszczy skuteczność dobra, może odrobinę za dużo czarnego syfu wydzielają ale poza tym jest ok.
Powiedziałbym dobra relacja jakość/cena.
PZDR Vincent

Z tym piszczeniem to różnie jest...
Teraz u mnie zaczeły piszczeć, jedna któraś.
A tarcze wymienione z przodu, a tył przetoczony.
W starej Omie piszczały, czasem nie.
Czytałem gdzieś niedawno, że właściwie nie ma reguły co do piszczenia, i nie jest ono szkodliwe. Czasem widuje S-ke która też piszczy podczas hamowania

za piszczenie odpowiedzialne sa tez wyrobione prowadnice zacisku hamulcowego.kolejna przyczyna moze byc zla jakosc okladziny(textar ma 4 rodzaje okladzin) jak piszcza wystarczy posmarowac pasta miedziana lub pasta "bremsen"firmy wurth.ferodo musza piszczec.pozostaje wiec tylko pasta.

pozdr