Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Crit | 2003-09-25 16:49:07 przepraszam a do czego niby się przyklejają ? może poprostu rant tarczy haczy o klocek |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-09-25 17:18:33
mam to samo... tylko że moja yariska ma przejechane ponad 9 tyś, a do buczenia dochodzi jeszcze (widoczne ale nie straszne)bicie kierownicy... jeżdżę dość agresywnie dlatego muślę że mogłem przegrzać tarcze (w końcu to tylko standarty...) u mnie będą albo wymieniane na jakieś lepsze (brembokółka, czy coś), alebo te pójdą do przetoczenia ale chwilowo brak funduszy więc nic z tego |
asiagen Toyota Yaris Łódź | 2003-09-25 17:25:30 no to jak ja agresywnie jezdze skoro juz po 12tys. mam te odglosy z tarcz??!! A wydawalo mi sie ze spokojny czlowiek jestem..Dzieki za glos. |
asiagen Toyota Yaris Łódź | 2003-09-25 17:28:51 Dobra to pierwsze co uderze do AMX najwyzej jak mi nie pomoga to sie tam kawy za zete napije i obejrze jakies autko w salonie i zobaczymy co dalej... |
![]() MarQs TOYOTA DRIVER Yariska Warszawa | 2003-09-25 18:21:43 ja ze swoimi hamulcami walcze juz chyba dobre 3 miesiace...
yaris 2002 przebieg 28k u mnie przy lekkim skrecie w prawo jadac bez wcisnietych hamulcy piszcza klocki... gwarancyjnie mialem przetoczone tarcze hamulcowe ale to nic nie pomoglo. juz mi rece opadly i to olewam. bylem z tym chyba 5 razy w toyota marki ale oni nie potrafia tego naprawic... jak znajde czas to sprawdze co na to toyota wlochy.. najgorsze jest to ze jest to braktycznie nowy samochod a chalasuje jak stary trup.... pozdroo |
![]() KrzysioVW [H] W-wa | 2003-09-26 21:32:50 Pojedź do innego serwisu, albo do jakiegos mechanika nie od toyoty - zapytaj sie go co i jak, przewiez go samochodem - chłop powie ci od razu i za darmo co sie stało
Nieraz zdarza sie tak -ze servis kompletnie olewa klienta (w serwisie nie pracuje wlasciciel), a taki pan ktory jest sobie i żaglem i sterem bo pracuje sam dla siebie - to i ma wszystko obcykane bo nie ma 18 lat jak te dzieciaki w serwisach, a i o klienta sie zatroszczy... z tym buczeniem moze byc roznie - trzeba przetoczyc tarcze (ale wątpie) - trzeba zmienić klocki hamulcowe na nowe, albo lepsze ![]() - moze byc to zwiazane z cisnieniem w ukladzie - albo z zawieszeniem, ale to juz jest wysoce nieprawdopodobne Ja golfem przejechalem 70 tys km. Po 55 wymienilem przednie klocki, a po 63 wymienilem tylne klocki (tak na wszelki wypadek). tarcze są po staremu, wszystko hamuje jak żyleta, zadnych problemow (ale wszyscy mowia ze to i tak niemieckie gówno) Pozdrawiam ![]() |
![]() jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2003-10-10 20:06:58
Na wszelki wypadek sprawdź sobie wyważenie kół ![]() |